Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ
Αντιδράσεις για τις αποφάσεις της ΑΤΕ

Οι Ενώσεις της Ηπείρου αντιδρούν στους όρους πώλησης του 40% των μετοχών της συνεταιριστικής αυτής επιχείρησης, από την ΑΤΕ

Τις ανησυχίες τους εκφράζουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, για το θέμα της μεταβίβασης του 40% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" από την ΑΤΕ.

Οπως είναι γνωστό, η διοίκηση της ΑΤΕ αποφάσισε, αιφνιδιαστικά την περασμένη Δευτέρα, να πουλήσει το 40% των μετοχών της "Δωδώνης", από το 60% που κατέχει η τράπεζα, για λόγους καθαρά προεκλογικούς και εισπρακτικούς. Το δεύτερο άλλωστε καταμαρτυρεί και το υπέρογκο τίμημα που καθορίστηκε και το οποίο αγγίζει το 1,8 δισ. δραχμές.

Οι Ενώσεις της Ηπείρου, που μετέχουν στη "Δωδώνη", αντιδρούν στη συγκεκριμένη απόφαση της ΑΤΕ, ενώ ήδη από τις 2 Αυγούστου είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας. Συγκεκριμένα επισημαίνουν πως: Το ποσό που αποτιμάται το 40% των μετοχών της "Δωδώνης" είναι εξωπραγματικό και ζητούν να γίνει μια συγκριτική αποτίμηση από ειδική επιτροπή. Το ποσό αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στις Ενώσεις της Ηπείρου, οι οποίες με πολλή προσπάθεια επιβιώνουν. Επίσης οι Ενώσεις της Ηπείρου ζητούσαν να δοθεί χρόνος 3-6 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, καθώς και να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών (60%) που κατέχει η ΑΤΕ στη "Δωδώνη". Αιτήματα, όμως, που η διοίκηση της ΑΤΕ αγνόησε στις πρόσφατες αποφάσεις της.

Την όλη μεθόδευση της διοίκησης της ΑΤΕ έχει καταγγείλει πρόσφατα και το ΚΚΕ και η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος επισήμανε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι: Το τίμημα της πώλησης των μετοχών είναι υπέρογκο και η απόφαση της ΑΤΕ αναμένεται να οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή τις Ενώσεις της Ηπείρου, αντί να τις ενισχύσει. Στις μεθοδεύσεις αυτές που έγιναν για καθαρά προεκλογικούς λόγους, με τη σύμπραξη γνωστών πολιτικών παραγόντων της περιοχής, η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους να αντιδράσουν αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΑΤΕ και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ