Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Απαιτούν "απαντήσεις τώρα"

Δε λησμονούν οι αστυνομικοί τις υποσχέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις μισθολογικές αυξήσεις και την καταβολή εκλογικού επιδόματος και παρά την πρόωρη διάλυση της Βουλής, ζητούν να δοθούν τώρα συγκεκριμένες απαντήσεις.

Με ανακοινώσεις τους, τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ζητούν από τα κόμματα να πάρουν δημόσια θέση και να δεσμευτούν ότι το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε από 1-1-97. Αυτό κρίνεται σκόπιμο για να γνωρίζουν και οι ένστολοι πολίτες, όπως επισημαίνουν, έγκαιρα τις θέσεις των κομμάτων για να πράξουν ανάλογα κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. "Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η Ενωση Αξιωματικών, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους μας ότι η Ενωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά μας και ότι η αντίδρασή της - εφόσον διαπιστώσει ανακολουθία λόγων και έργων αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα είναι δεδομένη και αυτονόητη".

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό επίδομα, όπως γράφαμε και χτες, τα σωματεία επιμένουν στην καταβολή του επιδόματος πριν τις εκλογές. Οι αξιωματικοί με επιστολή που απηύθυναν στους υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, τους καλούν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη χορήγηση και σ' αυτούς επιδόματος αντίστοιχου με αυτό που θα χορηγηθεί στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών. "Θέλουμε να πιστεύουμε, τονίζουν στην επιστολή τους, ότι τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού, στο οποίο δεν έχει χορηγηθεί ακόμα η εκλογική αποζημίωση για τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις".

Την ανακολουθία της κυβέρνησης επισημαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών η οποία σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό παραθέτει όλες τις περιπτώσεις που εξαιρέθηκαν οι αστυνομικοί από οικονομικές παροχές σε άλλους κλάδους. Εκτός από το εκλογικό επίδομα, για το οποίο αναφέρει με έμφαση ότι οι δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι παίρνουν από τον Απρίλη πάγιο εκλογικό επίδομα 30.000 δραχμών το μήνα (σε μια τετραετία 1.440.000) υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό τη μη καταβολή επιδόματος ετοιμότητας από 1-1-95, τη μη χορήγηση αναδρομικά του επιδόματος των 18.000 δραχμών και τέλος την αθέτηση των δεσμεύσεων του υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με τη χρονική προέκταση των διατάξεων του ν/δ 142/74 (5ετία) και τη διεύρυνση των αναφερομένων σ' αυτήν υπηρεσιών, όπως έγινε και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ