Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑ ΤΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΧΩΡΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
και για τρία χρόνια η λιτότητα

Την απαρέγκλιτη εμμονή της στο λεγόμενο πρόγραμμα σύγκλισης, διαδηλώνει η κυβέρνηση Σημίτη, απειλώντας τους εργαζόμενους και διαβεβαιώνοντας τους "εταίρους"

Καμιά απολύτως χαλάρωση της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας εις βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να επιτρέψει η κυβέρνηση, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Το δήλωσε χτες, χωρίς μάλιστα να ρωτηθεί, ο υπουργός Οικονομικών, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Η δήλωση εκτιμάται πως εντάσσεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να δείξει πυγμή και "σκληρή γραμμή" προς τους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, να στείλει το απαιτούμενο μήνυμα προς τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το μήνυμα αυτό, οι "εταίροι", εκτός από τα "ευχαριστώ" που εισπράττουν για τη στάση τους απέναντι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, θα πρέπει να θεωρούν ως "ένα το κρατούμενο" την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων, να πορευτούν απαρέγκλιτα στο δρόμο του "προγράμματος σύγκλισης" και της παραπέρα κλιμάκωσης της πολιτικής λιτότητας.

Σε στιγμές που η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους να αυξήσει την οικονομική αφαίμαξη της πλειοψηφίας των πολιτών, προκειμένου να βρεθούν δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια, για να δοθούν με τη μορφή των κινήτρων στις πολυεθνικές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός δήλωσε προς τη ΓΣΕΕ πως επιδιώκει ..."κοινωνικό διάλογο", με στόχο την "εθνική συμφωνία". Ενδεικτικό των προθέσεών του, βέβαια, είναι ότι το υπερώριμο αίτημα για την επανασύνδεση των συντάξεων με τους κατώτατους μισθούς δήλωσε πως θα εξεταστεί από επιτροπή που θα συσταθεί.


ΣΕΛ.  13,    15
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος πρωθυπουργός για συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης(8/2/2012)
Καμιά ανοχή στην ανέχεια(21/9/2005)
Πάνω απ' όλα ο «σκληρός πυρήνας»(15/9/2000)
Ενέκρινε το πρόγραμμα τετραετούς λιτότητας...(1/9/2000)
Αν επανεκλεγεί το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τη λιτότητα!(23/8/1996)
Μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές(28/6/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org