Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο Κλειστά τα φαρμακεία

Εικοσιτετράωρη απεργία των φαρμακοποιών στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα Γιάννενα

Κλείνουν σήμερα τα φαρμακεία της Αθήνας, του Πειραιά και των Ιωαννίνων μετά από αποφάσεις των συλλόγων τους για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Στην Αθήνα και στον Πειραιά θα μείνουν ανοιχτά τα ολικώς διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) καλούν τα μέλη τους στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα, ώρα 10 π.μ., έξω από το υπουργείο Εμπορίου απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Επίσης οι δύο σύλλογοι καλούν τα μέλη τους σε από κοινού Γενική Συνέλευση στις 4 του Μάρτη 1996 στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν" για την εκτίμηση της κατάστασης και την πιθανή προκήρυξη νέων κινητοποιήσεων. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη αναμένεται να γίνει Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στη "λίστα" οποιασδήποτε μορφής, ενώ ο ΦΣΑ επανέφερε την πρότασή του για Εθνικό Συνταγολόγιο.

Πλαγιοκόπημα επιχειρείτο υπουργείο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου, Μ. Χρυσοχοϊδη, είχε χτες το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Δ. Βαγιωνάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, χτες αργά το απόγευμα, αρνήθηκε να μας πει τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες, ο Μ. Χρυσοχοϊδης πρότεινε στους φαρμακοποιούς μείωση κατά 1% του ποσοστού, που προστίθεται απ' τους φαρμακοποιούς πάνω στη χονδρική τιμή των φαρμάκων. Μείωση, δηλαδή, από 35% που είναι σήμερα σε 34%.

Η πρόταση αυτή, όπως υπογράμμιζαν φαρμακοποιοί στο "Ρ" αποσκοπεί στο πλαγιοκόπημα των φαρμακοποιών και να "σπάσει" τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα καθώς φαίνεται η πρόταση αυτή διαπνέεται από τη φιλοσοφία του "δούναι" και "λαβείν", καθώς ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε πως αυτό το 1% θα τους επιστραφεί σε δύο χρόνια και ότι θα το εντάξει στην αγορανομική διάταξη. Τέτοιοι βέβαια χειρισμοί έχουν ως απώτερο στόχο την αποδοχή της λίστας απ' τους φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org