Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
2ο Ο δήμαρχος θέλει να κλείσει την επιχείρηση

Παρά τις θετικές προτάσεις του νομάρχη και του διοικητή του ΙΚΑ

Σε αδιέξοδο κατέληξε η σύσκεψη των ενδιαφερομένων μερών για τη σωτηρία της Δημοτικής Επιχείρησης Ευόσμου, αφού παρά τη θετική στάση του Διοικητή του ΙΚΑ για ρύθμιση των χρεών της, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ για κλείσιμο της επιχείρησης. Η επίμονη άρνηση του δημάρχου Π. Αλεξανδρίδη και της παράταξής του έστω να εξετάσουν τη δυνατότητα βιωσιμότητας της επιχείρησης, δημιουργεί πλέον πέρα από αγανάκτηση και υποψίες. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε ως ενδιαφέρουσα την πρόταση μετατροπής της από αμιγώς δημοτική σε μεικτή επιχείρηση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός, ο δήμαρχος Ευόσμου, ο διευθυντής της Επιχείρησης Α. Τοπαλίδης, εκπρόσωπος των εργαζομένων και εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ολοι πλην του δημάρχου και του διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, στήριξαν τη θέση των εργαζόμενων πως η επιχείρηση μπορεί να γίνει βιώσιμη και κερδοφόρα.

Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης οι 25 εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας με αναρτημένα πανό, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο βίαιο κλείσιμο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νομάρχης και ιδιαίτερα ο Διοικητής του ΙΚΑ Σολωμός, έδειξαν πρόθεση να βοηθήσουν στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχείρηση προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί και να μη χάσουν τη δουλιά τους οι 25 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα ο Γρ. Σολωμός ανέφερε ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση των χρεών με χρόνο εξόφλησης τα 3 χρόνια, ή να ρυθμιστούν μέσα από μια τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά τα χρέη των δήμων.

Παρ' όλα αυτά όμως, ο δήμαρχος και ο διευθυντής της επιχείρησης προσπαθούν απεγνωσμένα να κινήσουν τη διαδικασία πτώχευσης ώστε να βάλουν λουκέτο το ταχύτερο. Κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν μέχρι χτες γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ισολογισμό της επιχείρησης για το '95.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ