Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυθαιρεσία με στόχο την πολυδιάσπαση

Ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος εξωθεί τις υπηρεσίες του δήμου σε παρανομία, καθώς τις πιέζει να εκτελέσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με σωματεία εργαζομένων του δήμου, ενώ το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έχει κάνει σαφές ότι η Σύμβαση αυτή είναι παράνομη.

Ο Δ. Αβραμόπουλος στις 4/12/95 υπέγραψε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ημερομίσθιων Εργατοτεχνικών Ζ. Πέρρο,της Ενωσης Μηχανοτεχνιτών και Φυλάκων Ευτ. Βελέντζα,του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων Γ. Σπηλιωτόπουλο και του Σωματείου Προσωπικού Κήπων -Δεντροστοιχιών του δήμου Χαρ. Παγώνη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 1995, σε μια προσπάθεια πολυδιάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Οπως καταγγέλλει όμως ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Ν. Αλεξάκης,οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν μπορούν να εφαρμόσουν τη Σύμβαση και απευθύνθηκαν για διευκρινίσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό με τη σειρά του απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο και απάντησε αρνητικά. Παρά όμως τη γνωμάτευση του υπουργείου, ο δήμαρχος έστειλε στις 22/2/1996 εντολή στη Διεύθυνση Προσωπικού του δήμου να εφαρμόσει τη Σύμβαση.

Οπως καταγγέλλει ο ΣΕΔΑ μετακινείται υπάλληλος με προσόντα και εμπειρία από το Τμήμα Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας στη Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων και κατηγορεί το δήμαρχο για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα και θα μπορούσαν να βοηθηθούν από εξειδικευμένα άτομα, όπως η υπάλληλος που μετακινήθηκε.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org