Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996

Επίδειξη ιμπεριαλιστικής δύναμης στους ανυπότακτους Κουβανούς

Ο Κρίστοφερ απειλεί με την πιθανότητα στρατιωτικής δράσης. Η Κούβα ούτε φοβάται ούτε δέχεται απειλές, δηλώνει το υπουργείο Αμυνας της Κούβας


ΣΕΛ.  9

ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ - ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΕΟ
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"
στις Βρυξέλλες αυτή τη φορά

Η ΕΕ και η ΔΕΕ, αποτελούν μεγάλη απειλή καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων - τραπεζιτών τους στην περιοχή, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Ως "σπουδαία και ικανοποιητική εξέλιξη" θεωρεί η κυβέρνηση, τα όσα αρνητικά για τη χώρα διαδραματίσθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Αιχμάλωτη της πολιτικής της πλήρους εναπόθεσης των προβλημάτων της χώρας στους δήθεν συμμάχους και εταίρους, αρνείται να δει την εξόφθαλμη πλέον πραγματικότητα και να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα και διδάγματα.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής κοινοτικός επίτροπος επιχειρούσε να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, που άφησε η προχτεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών. Τακτική, που τήρησε και ο Θ. Πάγκαλος, στις δηλώσεις που έκανε, κατά τη χτεσινή επιστροφή του, στην Αθήνα.

"Η ανακοίνωση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση του ΚΚΕ, πως η ΕΕ και η ΔΕΕ, όχι μόνο δε διασφαλίζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, αλλά αποτελούν και μεγάλη απειλή καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων - τραπεζιτών τους στην περιοχή, ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, "η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις" επιβάλλεται "να αποδεχτούν την πρόταση του ΚΚΕ και να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ".


ΣΕΛ.  6,   7

Αποστολή στη γη του ξεριζωμού

Ο "Ρ" ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

Στην καρδιά της Βοσνίας, στο Σαράγεβο, οι παλμοί αγγίζουν τα όρια. Ο ξεριζωμός - ό,τι το χειρότερο μπορεί να επιφυλάξει η τύχη για ένα λαό, που δέθηκε, αγάπησε και πόνεσε τη γη του - ήρθε να ολοκληρώσει την καταστροφή την τελευταίων χρόνων.

Τα καραβάνια της θλίψης και της οργής πορεύονται στους λασπωμένους δρόμους, σε μια δραματική αναζήτηση κάποιου άλλου φιλόξενου τόπου. Κάποιου ξέφωτου της ζωής, όπου μια νέα περιπέτεια για την επιβίωση θα αρχίσει. Ενας δρόμος.

Ο ξεριζωμός των Σέρβων της Βοσνίας από το Σαράγεβο συνεχίζεται. Το παρελθόν θαμμένο στις πιο απόκρυφες γωνιές της μνήμης. Το μέλλον άγνωστο. Υπάρχει μόνο ένα παρόν, βαμμένο από το χακί των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής...

Εκεί, κοντά σ' αυτούς, που, ξορκίζοντας το θάνατο, παίρνουν μαζί τους ακόμα και τους πεθαμένους τους, εκεί που κάθε σε βήμα καραδοκεί το απόλυτο κενό, εκεί βρέθηκε ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" σε μια αποστολή ζωής. Μια αποστολή, τα κείμενα της οποίας αρχίζουν να δημοσιεύονται από το σημερινό φύλλο.


ΣΕΛ.  16

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο σύντροφος ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΩΤΗΣ προσφέρει για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ 200.000 δρχ. Πιστεύει ότι οι Μακρονησιώτες, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του Συνεδρίου.


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι κτηνοτρόφοι

Χτες πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία στην Κατερίνη. Ανάλογες κινητοποιήσεις σήμερα στην Αργολίδα και αύριο στον Εβρο, όπου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του επαρχείου στο Διδυμότειχο


ΣΕΛ.  18
Αδειες εκ των υστέρων για τα αυθαίρετα

Την ιδιωτική πολεοδόμηση εκτάσεων άνω των 100 στρεμμάτων, αλλά και τη νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων αυθαιρέτων, προβλέπει νέος οικιστικός νόμος, που προωθεί η κυβέρνηση. Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, εκτός από τα πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώνουν και για έκδοση οικοδομικής άδειας!


ΣΕΛ.  32
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Πανελλαδική απεργία στις 6 του Μάρτη

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν ξανά οι οικοδόμοι στις 6 Μάρτη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και για "να γίνουν τα λόγια πράξη"


ΣΕΛ.  12
ΚΝΕ
Με ορμή στη μάχη των φοιτητικών εκλογών

Με τους στόχους της ΚΝΕ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές αλλά και με το περιεχόμενο του 22ου Φεστιβάλ ασχολήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης που συνεδρίασε το Σάββατο


ΣΕΛ.  21
"Ναι" στις Βρυξέλλες και για τη χαλυβουργία

Κανένα μέτρο δεν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της ελληνικής χαλυβουργίας, γιατί δεν το επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης (!) κατά τη χτεσινή συνάντηση με συνδικαλιστές της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ