Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο "Δαμόκλειος σπάθη" για τα νοσοκομεία

Αντίθετες η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ με τη δανειοδότηση των ιδρυμάτων για την εξόφληση των χρεών τους

"Δαμόκλειος σπάθη" πάνω από τα νοσοκομεία είναι κάθε μορφής δανειοδότηση, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη τους προς τους προμηθευτές, τονίστηκε χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της ΕΙΝΑΠ.

Τα χρέη των νοσοκομείων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Β. Λαοπόδης.Κανένα πρόβλημα, πρόσθεσε, των νοσοκομείων και ειδικότερα των νοσοκομειακών γιατρών δε λύθηκε και τα χρονικά περιθώρια για την κυβέρνηση έχουν στενέψει. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν απ' το υπουργείο Υγείας να τους απαντήσει μέχρι τις 15 Μάρτη 1996.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Δ. Κρεμαστινού ο Β. Λαοπόδης είπε ότι η ΟΕΝΓΕ δε γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται και πως θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου επί των βασικών αρχών του νομοσχεδίου, που αφορούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χρ. Παπανικολάου επισήμανε ότι εκτός από τα χρέη των νοσοκομείων υπήρξε ταυτόχρονα καθήλωση των δαπανών για την υγεία και εξακολουθούν να διαρρέουν κεφάλαια του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα λόγω της μη είσπραξης αμοιβών απ' τις ιδιωτικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία. Είπε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες καρπούνται 80 δισ. το χρόνο εκμεταλλευόμενες το χαμηλό νοσήλιο.

  • Στις 15 Μάρτη θα γίνει εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑ και η ΣΕΑ - Συνταξιούχων για το κράτος Πρόνοιας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ