Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Οι θέσεις του ΚΣ ακουμπάνε στέρεα στη σημερινή πραγματικότητα, αγγίζουν σε μεγάλο βαθμό τα πιο σοβαρά προβλήματα της νεολαίας και συναισθάνονται τους προβληματισμούς, τις βαθύτερες σκέψεις των νέων κομμουνιστών για το πώς θα προχωρήσουμε από δω και πέρα.

Η υπεράσπιση του σοσιαλιστικού οράματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αναγνώριση της προσφοράς του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα. Η ιδεολογική τρομοκρατία του αντιπάλου έχει αντίκτυπο και στις γραμμές μας.

Για το ζήτημα της ελεύθερης επιλογής στον καπιταλισμό: Είναι απάτη, γιατί βασίζεται στην ελευθερία επιλογής ανάμεσα στο μικρότερο κακό, όσον αφορά την ψήφο, του ναρκωτικού που βλάπτει λιγότερο, της ανεργίας ή του 4ωρου, της πράσινης ή κόκκινης εξέδρας. Αυτή την αντίληψη πρέπει να αντιπαλέψουμε, αποκαλύπτοντας τις δυνατότητες που δίνουν τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού για την ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας σε σχέση με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που καθημερινά βρίσκει μπροστά της.

Για τα εργασιακά δικαιώματα: Οι νέοι εργαζόμενοι στις διανομές και τα σούπερ μάρκετ είναι τα πειραματόζωα των νέων εργασιακών σχέσεων. Δεν ξέρουν πότε και για πόσο θα δουλέψουν, είναι συνήθως ανασφάλιστοι, ρισκάρουν ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα. Η παρέμβασή μας στο χώρο δουλιάς τους στόχο να έχει την ένταξη στα σωματεία, διαμόρφωση αιτημάτων που συσπειρώνουν.

Η μορφωτική υποβάθμιση της νεολαίας φαίνεται και στις γραμμές μας. Να αναπτυχθεί η άμιλλα των υποψηφίων συντρόφων και να επιβραβεύεται η προσπάθειά τους με κομματικές υποτροφίες.

Για την ειρήνη: Καλύτερη ενημέρωση - προπαγάνδα για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Εμπρακτη αλληλεγγύη στους κομμουνιστές που διώκονται στα Βαλκάνια και αλλού. Να μην αφήνουμε τους αστούς πολιτικούς να καπηλεύονται τον πατριωτισμό με αφορμή τα Ιμια.

Για την ΤΟ Βόρεια: Σοβαρή ανάπτυξη των δυνάμεων, καλύτερη συγκρότηση ΟΒ και οργάνων, αλλά μικρό άνοιγμα στη νεολαία και δυσκολία στην αφομοίωση νέων μελών.

Να δράσουμε πρωτοβουλιακά, πρωτοπόρα. Η νεολαία της χώρας μας είναι ικανή να εκτιμήσει τη στάση μας και να μας ακολουθήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ