Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιάννης Κυριακίδης

Σύντροφοι, αναμφισβήτητα θετική ήταν η πορεία της ΚΝΕ μετά το 6ο Συνέδριο.

Σωστά μας απασχολεί το πώς το νεολαιίστικο κίνημα θα συμβάλει πλάι στην εργατική τάξη στην οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, πώς με τη δράση μας θα καλλιεργούμε αντιιμπεριαλιστικά αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά στις συνειδήσεις των νέων της χώρας μας.

Δεν αρκεί γι' αυτό το καθήκον η οποιαδήποτε δράση γύρω από κάποια προβλήματα της νεολαίας. Απαιτείται η πάλη ενάντια σε κάποια προβλήματα της νεολαίας. Απαιτείται η πάλη ενάντια σε ολοκληρωμένες πολιτικές της ΕΕ, των μονοπωλίων, σε κάθε μέτωπο όπως η "Λευκή Βίβλος" για την εργασία και την παιδεία, η συμφωνία του Σένγκεν και άλλα, ώστε να οικοδομούνται αντιιμπεριαλιστικές αντιμονοπωλιακές συνειδήσεις στη νεολαία. Στο βαθμό που θα το καταφέρνουμε, θα ανοίγονται οι δυνατότητες να ενώνουν τη δράση τους τα επιμέρους τμήματα της νεολαίας, να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις συμπόρευσης με το εργατολαϊκό κίνημα.

Προνομιακό έδαφος, για να κερδίζει η λογική μας τις συνειδήσεις της νεολαίας, είναι αυτό της έντασης των αγώνων, στο βαθμό που αυτοί φέρνουν σωστό προσανατολισμό. Γιατί δεν αρκεί από μόνη της η προπαγάνδα και η ζύμωση νέο τον νέο, όσο και αν αυτά είναι αναντικατάστατα στοιχεία της καθημερινής μας δουλιάς. Στο επίπεδο έξαρσης των νεολαιίστικων αγώνων είναι φανερό ότι θα πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες για να αλλάζουν υπέρ μας οι συσχετισμοί μας στη νεολαία, καθώς από την άλλη πλευρά να μπορεί η ΚΝΕ να μαζικοποιεί τις γραμμές της με πρωτοπόρους αγωνιστές νεολαίους.

Το βάρος της ανάπτυξης του νεολαιίστικου κινήματος πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Απαιτείται η Οργάνωσή μας να παλεύει συγκεκριμένα, με σχέδιο δράσης που να επιλέγει το βασικό κρίκο των ζητημάτων, να ιεραρχεί τους στόχους, μέσα, ενέργειες, που να έχει στόχο την ανάπτυξη των αγώνων τους.

Προϋπόθεση για να μπορούν τα παραπάνω να υλοποιούνται είναι το να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στον ιδεολογικό πολιτικό εξοπλισμό των συντρόφων και των οργανώσεων, να επιμένουμε στην αξιοποίηση της πλούσιας πείρας, στη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας στις οργανώσεις.

Ζήτω το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ - Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ.

Γιάννης Κυριακίδης

Μέλος ΚΣ Σπουδάζουσας Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ