Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυο "ξένοι" στο ίδιο Συνέδριο

Ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλλιώς, λέει ένα από τα γνωστά λαϊκίζοντα άσματα. Που, όμως, όταν αφορά "διαφορές" ως προς την επαναστατική δράση, δεν αποδεικνύεται και τόσο εύστοχο.

Και εξηγούμαστε: Η 14χρονη Ειρήνη Κρανιά,είναι η μικρότερη σε ηλικία σύνεδρος στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ και ο 36χρονος Γιάννης Κομνηνός είναι ο μεγαλύτερος σύνεδρος και σε φυσική και σε κνίτικη ηλικία.

Ομως παρ' όλη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας και εμπειρίας που τους διακρίνει, έχουν ένα πολύ κοινό στοιχείο: Τη δράση τους στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, στη νεολαία του ΚΚΕ, αλλά και τη χρέωση που έχουν αναλάβει, να δώσει ο ένας στον άλλον το καλύτερο δυνατό παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι σήμερα ο νέος κομμουνιστής, να κρατήσουν το παράδειγμα αυτό και να το πάνε ακόμα μακρύτερα.

"Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή που εκλέχτηκα από τους συντρόφους μου να αντιπροσωπεύσω την Οργάνωση στο Συνέδριο και νιώθω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη, που όμως θα την παλέψω", λέει η Ειρήνη Κρανιά. Και ο Γιάννης Κομνηνός συμπληρώνει: "Το ότι είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σύνεδρος, με χρεώνει με ιδιαίτερες ευθύνες απέναντι στην Οργάνωση. Ολα αυτά τα χρόνια μέχρι το 7ο Συνέδριο εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε χρεωμένες αρκετές ευθύνες".

Η Ε. Κρανιά εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να ενταχτεί στις γραμμές της ΚΝΕ: "Αυτό που με ώθησε να γίνω μέλος της ΚΝΕ ήταν η δράση της για την επίλυση των προβλημάτων της νέας γενιάς στη μόρφωση, στον πολιτισμό και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής της νεολαίας και η πίστη της στην πολιτική και στην ιδεολογία του ΚΚΕ. Βεβαίως και η οικογενειακή μου παράδοση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξή μου στην Οργάνωση".

Τονίζει ακόμη ότι "η σημερινή εποχή απαιτεί την οργάνωση των νέων στην ΚΝΕ. Σήμερα βλέπουμε την επίθεση του ιμπεριαλισμού να εξαπλώνεται ολοένα και να λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, να απειλεί τα δικαιώματά μας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή. Πιστεύω ότι ένας νέος σήμερα μόνος του δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει, παρά μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη, μέσα από την ένταξή του στις γραμμές της ΚΝΕ".

Ο Γιάννης Κομνηνός, έχοντας και την εμπειρία του προηγούμενου 6ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που ήταν και τότε σύνεδρος, επισημαίνει πως από τις μέχρι τώρα εργασίες του 7ου Συνεδρίου και τις ομιλίες των συνέδρων που μεταφέρουν την εμπειρία της Οργάνωσης από τη δράση της σε κάθε άκρη της Ελλάδας "φαίνεται ότι σαφώς είναι ποιοτικά ανώτερο από το προηγούμενο Συνέδριο. Δείχνει ότι η Οργάνωσή μας τώρα είναι πολύ πιο ώριμη, πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη και μαχητική από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια". Αυτή η αποφασιστικότητα και μαχητικότητα της Οργάνωσης για την Ε. Κρανιά σημαίνει ότι "το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του κινήματος της νεολαίας της πατρίδας μας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ