Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρήστος Τσαντής

Το 7ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας συνέρχεται σε μια περίοδο όπου η αστική τάξη και το πολυεθνικό κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Χρειάζεται να κάνουμε την ΚΝΕ ικανή να συμβάλει αποφασιστικά, στο πλευρό του ΚΚΕ, στην οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού μετώπου, στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και το χτίσιμο της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Μια κοινωνία που δεν είναι όνειρο ή ουτοπία, επιθυμία των κομμουνιστών αλλά ρεαλιστική διέξοδο, μοναδική προοπτική και αναγκαιότητα για την ανθρωπότητα. Το γεγονός αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι ο καπιταλισμός που σαπίζει θα πέσει από μόνος του. Απαιτείται η δική μας συμβολή, η πρωτοπόρα δράση και παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δράση που θα μετρά ουσιαστικά αποτελέσματα όταν καθημερινά βοηθά τη νεολαία να κατανοεί τις αιτίες των αδιεξόδων που βιώνει, όταν τη βοηθά να συνειδητοποιεί ότι ουσιαστική λύση στα προβλήματά της μπορεί να βρει μόνο στο σοσιαλισμό.

Δράση που θα τσακίζει με την ανυπότακτη στάση ζωής των μελών της ΚΝΕ, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με τη δικτατορία μιας χούφτας μεγαλοκεφαλαιούχων που μπλοκάρουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας, θυσιάζοντας τη ζωή και το μέλλον στο βωμό των υπερκερδών τους.

Για να μεγαλώσει η αντίσταση του λαού και της νεολαίας στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα Σημίτη - Βρυξελλών, για να σαλπίσουμε την αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ - ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, για να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, χρειάζεται να εντείνουμε τους ρυθμούς της δουλιάς μας. Να δούμε τις αδυναμίες μας, τις ελλείψεις μας, να ισχυροποιήσουμε την ΚΝΕ.

"Κομμουνιστές μερικής απασχόλησης" δεν αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για το σύστημα. Οι αστοί φοβούνται μονάχα τη συλλογική δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που θα τους ανατρέψει.

Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ