Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταύρος Τσιμπίδης

Σύντροφοι και Συντρόφισσες χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου τις εργασίες του 7ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας. Ζω στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας, εκεί όπου οι συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων μιας κυβέρνησης, που στον μπούσουλα έχει τις αποφάσεις του Διευθυντηρίου και γενικά της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, είναι ιδιαίτερα εμφανείς.

Το μεγάλο ποσοστό της άνεργης ή υποαπασχολούμενης νεολαίας με τα γνωστά πια ευέλικτα ωράρια, καθώς και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, είναι γεγονότα που δε χωρούν αμφισβήτηση και που φανερώνουν την κατάσταση των νέων στον τομέα μου, τα Δυτικά.

Παρ' όλο το αρνητικό αυτό κλίμα οι μαθητικές ΟΒ της Πετρούπολης δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Με πρωτοβουλία συντρόφων από το 1ο ΓΕΛ (το οποίο απαριθμεί 7 συντρόφους) και το 4ο ΓΕΛ ξεκίνησαν κινήσεις για τη δημιουργία ενός τοπικού μαθητικού συντονιστικού, το οποίο σαν κύριο καθήκον του θα είχε την εκτίμηση των εξελίξεων και το πάρσιμο αποφάσεων για ανάλογη δράση. Στην αρχή η φωνή μας δεν έφτανε σε μεγάλο ποσοστό μαθητών, γι' αυτό και τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Καθώς όμως ο καιρός περνούσε όλο και περισσότεροι ζήταγαν να μάθουν για την κίνηση αυτή. Ετσι το συντονιστικό μας σήμερα απαριθμεί 4 ΓΕΛ, το ΤΕΛ και το 1 Γυμνάσιο.

Την περίοδο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, ναυτεργατών, αγροτών οι μαθητές της Πετρούπολης ήταν συνέχεια μπροστά. Δηλώναμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στις λαϊκές αυτές τάξεις, με ψηφίσματα και συμμετοχή σε πορείες και συλλαλητήρια. Εκπρόσωποί μας συμμετείχαν σε συνεντεύξεις Τύπου, καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, παραθέτοντας τις απόψεις μας, ενώ παράλληλα πάντα ένα άτομο ήταν με τις ομάδες μαθητών που είχαν κατά καιρούς συναντήσεις με τον υφυπουργό στο υπουργείο Παιδείας. Προχωρήσαμε σε επιτυχημένη τοπική κινητοποίηση συμπαράστασης στον αγώνα των καθηγητών με τη συμμετοχή της επιτροπής γονέων, της δημοτικής παράταξης, των εργατών του δήμου, της Γ ΕΛΜΕ και άλλων μαζικών φορέων. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και συνεχίσαμε με πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική λεωφόρο.

Δυστυχώς, μετά τη λήξη των μεγάλων αυτών απεργιακών κινητοποιήσεων αμελήσαμε τη δουλιά μας αυτή. Παρ' όλα αυτά γίνονται πάλι προσπάθειες αναζωπύρωσης του επαναστατικού και ανατρεπτικού κλίματος που δημιουργήθηκε εκείνη την περίοδο. Ετσι, αφού κατεβήκαμε σήμερα στην πορεία με το συντονιστικό προσανατολιζόμαστε τώρα στη δημιουργία εκδηλώσεων για τα ναρκωτικά τα οποία μπορεί να τα βρεις παντού πια και για την ειρήνη.

Την εμπειρία μου αυτή τη μοιράζομαι μαζί σας σύντροφοι για να αποδείξω πως όταν έχουμε όρεξη για δουλιά, καταφέρνουμε τα πάντα. Στο χέρι μας είναι να διαλύσουμε τα σύννεφα λασπολογίας γύρω απ' την Οργάνωση, το Κόμμα. Να τους δείξουμε ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε, τι αντιπαλεύουμε, την κοσμοθεωρία μας. Μόνο μετά από δικιά μας παρέμβαση θα εξαφανιστούν οι διάφορες γνωστές ομάδες (αριστεριστές, εθνικιστές, αναρχικοί κτλ) οι οποίοι καραδοκούν να βρουν την Οργάνωση σε περίοδο δυσλειτουργίας, για να δράσουν ανεξέλεγκτοι.

Ειπώθηκε πολύ σωστά, ότι είναι αγκαθωτός ο δρόμος προς το σοσιαλισμό και όχι άδικα. Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως άμα επιδιώκουμε να ορίζουμε μόνοι μας τις τύχες μας, πρέπει να χτυπήσουμε τη γροθιά μέχρι να ματώσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ