- Σε μαρτυρικό λαβύρινθο για χιλιάδες οδηγούς έχει μεταβληθεί από χτες το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων με προορισμό τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, λόγω του αποκλεισμού του κόμβου Δυρραχίου -... - 1997-05-03 00:00:00.0"/> - Σε μαρτυρικό λαβύρινθο για χιλιάδες οδηγούς έχει μεταβληθεί από χτες το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων με προορισμό τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, λόγω του αποκλεισμού του κόμβου Δυρραχίου -... - 1997-05-03 00:00:00.0" /> Κυκλοφοριακό χάος από τα έργα στη γέφυρα Ροσινιόλ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακό χάος από τα έργα στη γέφυρα Ροσινιόλ
  • Ανεπαρκής αποδείχτηκε η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Ατέλειωτες ουρές οχημάτων στα δύο ρεύματα της Κηφισού, στις παρακαμπτήριες οδούς, αλλά και σ' ολόκληρη τη γύρω περιοχή
  • "Οδύσσεια" η μετακίνηση από και προς Περιστέρι, Αγ. Αναργύρους κλπ.

Σε μαρτυρικό λαβύρινθο για χιλιάδες οδηγούς έχει μεταβληθεί από χτες το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων με προορισμό τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, λόγω του αποκλεισμού του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο νέες γέφυρες επί του Κηφισού από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ανεπαρκής αποδείχτηκε η μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη "διευκόλυνση" των οδηγών, αφού από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δημιουργήθηκαν ατέλειωτες ουρές οχημάτων στα δύο ρεύματα της Κηφισού και σε όλες τις παρακαμπτήριες οδούς, μέσω των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, στις οδούς Γονατά, Αυλώνος, Λεβιδίου και Μεθώνης η κυκλοφορία είχε σταματήσει από νωρίς το μεσημέρι, ενώ τραγική ήταν η κατάσταση στους Αγίους Αναργύρους,σε μια περιοχή με σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω και των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ. "Πήρα ταξί από την Αγίου Μελετίου για να πάω στο Περιστέρι. Φτάσαμε στους Αγίους Αναργύρους μετά από μιάμισι ώρα και η κυκλοφορία είχε διακοπεί. Πλήρωσα 1.700 δρχ. για τη μισή μόνο διαδρομή. Την υπόλοιπη θα την κάνω με τα πόδια. Πιο γρήγορα θα φτάσω...", τόνισε αγανακτισμένος ο Κ. Παπαγεωργίου.Αντίθετα, "αισιόδοξος" δήλωσε ο δήμαρχος Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλος,ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο των εργασιών, αφού, όπως είπε, "σε περίπου ενάμιση χρόνο, αυτός ο κόμβος θα συμβάλλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή ανακούφιση της πρωτεύουσας". Η ταλαιπωρία των οδηγών θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλη του 1998 οπότε και θα ολοκληρωθούν τα έργα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ωστόσο, αν κρίνουμε από παρόμοιες περιπτώσεις (εργοτάξια μετρό, εργασίες οδοποιίας κλπ.), η "οδύσσεια" των οδηγών δεν αποκλείεται να κρατήσει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, πρόκειται να κατασκευαστούν δύο νέες γέφυρες συνολικού πλάτους 32 μέτρων μεταξύ των οδών Δυρραχίου και Λένορμαν, που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές αερογέφυρες. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα εκτείνεται από τον κόμβο της λεωφόρου Καβάλας μέχρι τις Τρεις Γέφυρες και θα προβλέπει, εκτός από την κάλυψη του ποταμού, την κατασκευή ελεύθερου αυτοκινητοδρόμου με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική διαχωριστική νησίδα. Η κυκλοφοριακή μελέτη - που τέθηκε σε εφαρμογή από χτες το πρωί με τα γνωστά αποτελέσματα - προβλέπει:- Τη διακοπή της λειτουργίας του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού - Κωνσταντινουπόλεως και διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι ρυθμίσεις θα διατηρηθούν σε όλη τη διάρκεια κατασκευής της νέας γέφυρας μέχρι τον Ιούλη του 1998 (βλ. χάρτη).

- Τη μεταφορά του κυκλοφοριακού ρεύματος της εθνικής οδού στην απέναντι όχθη για την κατεδάφιση της αντίστοιχης αερογέφυρας. Η εργασία αυτή θα διαρκέσει τρεις βδομάδες για κάθε γέφυρα. Μετά το πέρας των κατεδαφίσεων η λεωφόρος Κηφισού θα κυκλοφορεί σε τρεις ελεύθερες λωρίδες ανά κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ