Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Μαϊκίδης

Είναι γενική εκτίμηση, κάτι που παρουσιάστηκε από όλους, ότι η Οργάνωσή μας έκανε πάρα πολλά βήματα προς τα εμπρός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αναμετρηθήκαμε και κερδίσαμε σε καιρούς δύσκολους, που πολλοί μας θεωρούσαν ξεπερασμένους, τελειωμένους και άλλα τέτοια. Με τη νεολαία στη γωνιά να δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα ολομέτωπη επίθεση ενάντιά της, από την πλευρά της άρχουσας τάξης που εκμεταλλεύτηκε και την προσωρινή υποχώρηση της ΚΝΕ.

Μπορούμε και πρέπει να πρωτοστατήσουμε από δω και μπρος, ώστε η νεολαία να πρωτοστατήσει να βγει στην αντεπίθεση, να πάρει τη δική της θέση απέναντι στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και να έχουμε μια ΚΝΕ πραγματικά ισχυρή και μαζική.

Ανάπτυξη της Οργάνωσης, που πετυχαίνεται μόνο όταν προδιαγράφει συγκεκριμένους στόχους και δίνεται με την ικανότητα της ΟΒ να ανοίγεται στο χώρο δράσης της, να αναπτύσσει δεσμούς, να οργανώνει την πάλη της νεολαίας και μετά από κει να στρατολογεί. Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας κάθε αναβλητικότητα, κάθε μονότονη συζήτηση ρουτίνας, γκρίνιας, ξερής καθηκοντολογίας στην κουβέντα και στην ίδια τη λειτουργία της ΟΒ. Και εκεί που παλέψαμε αυτά τα προβλήματα είχαμε εμφανή και θεαματικά ορισμένες φορές αποτελέσματα. Στην κεντρική Μακεδονία έρχονται τέτοια παραδείγματα μέσα από την πάλη για την ειρήνη στο μαθητικό κίνημα.

Πρέπει να κατανοήσουμε τη μεγάλη επίθεση που γίνεται για να κερδηθεί η νεολαία από την πλευρά της άρχουσας τάξης. Χρησιμοποιούνται τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, ο αθλητισμός της κερκίδας, μέχρι τα ροζ τηλέφωνα και έτσι από την άλλη πρέπει όχι μόνο να αντιπαρατάξουμε την ιδεολογία μας, αλλά και υπομονή, σωστό προγραμματισμό, έλεγχο.

Σύντροφοι, η δράση μας το προηγούμενο διάστημα μας δίνει ελπίδες για το μέλλον. Αποτελεί καθήκον από όλους εμάς, που σαν πρωτοπόροι παίρνουμε μέρος στις εργασίες του 7ου Συνεδρίου μας, να βγάλουμε την Οργάνωση ακόμα πιο μπροστά πλατιά στη νεολαία, να την κερδίσουμε με τις θέσεις μας, την πολιτική και ιδεολογία του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ