Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λάζαρος Σορόπουλος

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Ερχόμαστε σήμερα, στο Συνέδριο μας, όπως και στην πλούσια εσωοργανωτική και δημόσια συζήτηση που προηγήθηκε, να εκτιμήσουμε τη δράση της Οργάνωσης τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και ταυτόχρονα να χαράξουμε την τακτική μας στο κίνημα της νεολαίας στη βάση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Είναι η πραγματικότητα, το εκτιμήσαμε στις Θέσεις του ΚΣ, αποτελεί εκτίμηση της προσυνεδριακής συζήτησης, ότι η Οργάνωσή μας, τα προηγούμενα χρόνια, έκανε βήματα μπροστά. Βήματα που εκφράστηκαν στην ίδια την Οργάνωση, με την ανάπτυξη της δράσης της, την επαφή της με τη νεολαία, τις μάχες που έδωσε με επιτυχία στο πλευρό του Κόμματός μας, με την αύξηση των δυνάμεών μας. Βήματα που εκφράστηκαν και στο κίνημα της νεολαίας, με την ανακοπή της πορείας οπισθοχώρησής του, με κατακτήσεις στον προσανατολισμό του.

Στο ερώτημα όμως αν είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, εκείνο που μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα είναι ότι σίγουρα χρειάζεται να κάνουμε πολύ περισσότερα, σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα.

Εκτιμούμε και στις Θέσεις του ΚΣ ότι, παρά τα βήματα που έγιναν, οι αντιστάσεις στη συντηρητική πολιτική είναι αναντίστοιχες της σαρωτικής επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις, το ίδιο το μέλλον της νεολαίας.

Εκτιμήσαμε, επίσης, ότι παρά τη σημαντική αύξηση των οργανωμένων μας δυνάμεων, το ζήτημα της ορμητικής ανάπτυξης της ΚΝΕ είναι ζήτημα - κλειδί για την πορεία των στόχων της στο νεολαιίστικο κίνημα και αυτό γιατί η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ στη νέα γενιά μεγαλώνει, η ίδια η δράση της ΚΝΕ γεννά νέες, μεγάλες δυνατότητες ορμητικής ανάπτυξης, τις οποίες σε πολύ μικρό βαθμό, είναι αλήθεια, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε μέχρι τώρα.

Δεν είναι καινούριο, το 'χουμε διαπιστώσει και σε αποφάσεις του ΚΣ πολλές φορές, το ότι καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της δουλιάς μας είναι τα όργανα, η συλλογική και αποτελεσματική λειτουργία και καθοδήγηση των ΟΒ, ο ίδιος ο ρόλος των στελεχών.

Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει πράγματι βήματα μπροστά. Τα σημερινά όργανα της ΚΝΕ έχουν πλέον μια πλούσια εμπειρία, έχουν δώσει αρκετές και σημαντικές μάχες, έχουν κατακτήσει ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο ωριμότητας, έχουν σημαντική, καθοριστική συμβολή στην ανοδική πορεία της Οργάνωσής μας. Παρ' όλα αυτά, χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα χρειάζεται να σταθούμε όλοι μας απέναντι στη δουλιά των οργάνων, με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις για τη δουλιά μας και το ρόλο μας πρέπει να σταθούμε όλοι μας, στις νέες απαιτήσεις της σημερινής πραγματικότητας, στους νέους, φιλόδοξους στόχους που βάζουμε.

Για να περάσει η ΚΝΕ στην ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση, για να περάσει στην αντεπίθεση το κίνημα της νεολαίας, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η νεολαία να συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, απαιτείται να κατακτήσουμε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο δουλιάς των οργάνων και των ΟΒ, να αλλάξουμε αποφασιστικά τους ρυθμούς της δουλιάς μας, να ξεπεράσουμε και να ξεπερνάμε γρήγορα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη δουλιά μας, να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ