Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΣΑ στο 1997 θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 1998 και από την 1η Γενάρη 1999 θα αναλάβει την εν λευκώ άσκηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σελίδα 8).

ΣΕ ΠΕΔΙΟ μάχης τυλιγμένο στην ομίχλη εκατοντάδων δακρυγόνων μετατράπηκε χτες το κέντρο της Σεούλ. Οι πορείες δεκάδων χιλιάδων απεργών και φοιτητών δεν άργησαν να πάρουν τη μορφή βίαιων συγκρούσεων με τους αστυνομικούς (σελίδα 10).

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Μονογράφηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, από τους επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, η συμφωνία αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Χεβρώνα (σελίδα 11).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ διαμαρτυρίας σε κεντρικά καταστήματα του "Κωτσόβολου" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν και αυτό το Σάββατο εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ, ενάντια στο διευρυμένο ωράριο που εφαρμόζει η επιχείρηση. Επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Αυδή (σελίδα 12).

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της Ζακύνθου έχει ακάλυπτο το 46% των ειδικευμένων γιατρών αλλά ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου απέλυσαν τις δυο - απ' τις τρεις συνολικά - ειδικευόμενες γιατρούς! (σελίδα 18).

ΤΟ ΡΟΛΟ του Ποντίου Πιλάτου προτίθεται να παίξει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής σε ό,τι αφορά τις 15 ανεξέλεγκτες χωματερές που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της και πρέπει, βάσει του νόμου, να κλείσουν αύριο (σελίδα 28).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ