Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πού θα δώσεις ψήφο;

Του Σολούπ από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Σολούπ από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Μοιάζει παράλογο, δεν είναι...

Είναι η πραγματικότητα που εσύ αρνείσαι να δεχτείς κάθε που εγκρίνεις και με την ψήφο σου μια πολιτική, η οποία, πριν ακόμα από την κάλπη, σου δηλώνει ανοιχτά ότι αύριο σε περιμένει ακόμα πιο σκληρός βούρδουλας.

Είναι η πραγματικότητα, που σε δυναστεύει και επικαλείται τη δική σου ψήφο ως έγκριση για ό,τι παθαίνεις.

Στο λένε ωμά, στα μούτρα, χειρότερο κι από φτύσιμο.

Αν, ομολογεί ο έντυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη Δευτέρα η κυβέρνηση βγει αλώβητη από τις εκλογές, αυτό θα σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι έλυσαν το πρόβλημα στην Παιδεία υπέρ της κυβέρνησης.

Και μόνο γι' αυτήν την ομολογία, που σου λέει πως με την ψήφο σου εγκρίνεις το τσάκισμα του παιδιού σου, τους αξίζει μαύρο.

Κι αυτή η κυνική αντίληψη του «η πλειοψηφία είναι μαζί μας» δεν εκφράζεται μόνο από την τρέχουσα κυβέρνηση.

Η έντυπη οικονομική ναυαρχίδα της αντιπολίτευσης διακηρύσσει ότι πάνω από το μισό του πληθυσμού εγκρίνει την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες.

Αυτό κι αν είναι λόγος για να τους μαυρίσεις και τους δυο.

Εχε το καθαρό: Είναι το κεφάλαιο που αξιώνει να προωθηθούν τάχιστα οι «μεταρρυθμίσεις», το ξεπάτωμα, δηλαδή, κάθε εργατικής - δημοκρατικής - λαϊκής κατάκτησης. Για να μπορούν τα κέρδη ταχύτερα να συγκεντρωθούν στα χέρια αυτού του 1,2 τοις χιλίοις που συσσωρεύει τον παγκόσμιο πλούτο.

Δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο στα εθνικά σύνορα, είναι, όμως, πρόβλημα που έχει αναφορά άμεση εντός των συνόρων. Είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές δυνάμεις, που υπερασπίζουν, προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κι αυτές οι δυνάμεις, ήδη, σου έχουν ζητήσει να εγκρίνεις την πολιτική τους.

Ακόμα κι αν ως χτες πίστευες πως ψηφίζεις για δήμαρχο ή νομάρχη, σήμερα κανείς δε δικαιούται να βάζει το δάχτυλο στο στόμα.

Τα λένε όλα μόνοι τους: Αυτές οι εκλογές εγκρίνουν την πολιτική που εφαρμόζεται.

Αυτή η πολιτική είναι κοινή για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτή η πολιτική έχει σύμμαχό της τον Συνασπισμό και μάλιστα σε ρόλο θεματοφύλακα, μην και ξεφύγει κανένας από τους δείκτες που έχει επιβάλει ο θεός - Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι η στιγμή, που δε χρειάζονται ενδιάμεσους για να μιλήσουν. Ομολογούν ότι έχουν επιλέξει τη σύγκρουση για να επιβάλουν το δικό τους «ιμπέριουμ», έτσι ακριβώς γράφουν.

Χτες, είχες χίλιους λόγους να τους μαυρίσεις. Σήμερα, έχεις και μια κυνική ομολογία, ικανή να σε διαολίσει τόσο που να πάρεις τη θέση που σου ανήκει στις δυνάμεις της αντεπίθεσης. Μην τους αφήσεις να χορέψουν ξανά στο σβέρκο σου.

Ασχετο: «Αντιαισθητικές» χαρακτήρισε ο Καραμάνος τις καταλήψεις. Ποιος; Ο Καραμάνος. Ονομα και πράγμα «Καρά»...


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ