Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ανωτάτη... ΠΑΣΟΚική»

Εχουμε κατ' επανάληψη μιλήσει για το κόμμα τού «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα πιστεύω κι άλλα κάνω». Ολα αυτά περιγράφονται με μια λέξη: «ΠΑΣΟΚ»!

Πάρτε μια γεύση: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ρωτήθηκε την περασμένη Τρίτη η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Βάσω Παπανδρέου, ποια είναι η απάντηση του κόμματός της στις διεκδικήσεις των δασκάλων. Κι εκείνη απάντησε:

«Η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα δώσουμε το 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία». Μάλιστα...

*

Την ίδια μέρα (και πιθανώς την ίδια ώρα) ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Μ. Αποστολάκη: «Εάν ήσαστε εσείς κυβέρνηση, αυτά τα οποία ζητάνε οι δάσκαλοι θα τα δίνατε;». Κι εκείνη απάντησε:

«Δεν ξέρω εάν θα μπορούσαμε και θα είχαμε τη δυνατότητα να τα καλύψουμε στο σύνολό τους. Η διαφορά μας (σσ: από τη ΝΔ) είναι ότι με αυτούς τους ανθρώπους εμείς θα είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο (...)».

*

Ποια λέτε να είναι η αλήθεια; Αυτό που λέει η κ. Παπανδρέου, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ (που επί 20 χρόνια έδινε στην Παιδεία «τρεις κι εξήντα») τώρα θα έδινε στους δασκάλους το 5% για την Παιδεία, ή το άλλο που λέει η κ. Αποστολάκη, ότι, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ θα τους έδινε... «διάλογο»; Ε, δε χρειάζεται να έχει σπουδάσει κανείς στην «ανωτάτη... ΠΑΣΟΚική» για να μαντέψει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ