Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Την πάπια» για τα χαφιεδοσυμβούλια

«Ποιεί την νήσσαν», κοινώς κάνει την πάπια, για την ταμπακέρα ο κ. Τσίπρας. Και η ταμπακέρα στο προκείμενο είναι το γεγονός ότι η παράταξη που τον στηρίζει, ο ΣΥΝ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συμφώνησε στη σύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας, τα περιβόητα χαφιεδοσυμβούλια. Η παράταξη του ΣΥΝ, μάλιστα, όρισε και εκπροσώπους της σε αυτά τα χαφιεδοσυμβούλια, που φτιάχτηκαν για να φακελώνουν το λαό, τους μετανάστες και όποιον αμφισβητεί και αντιστέκεται στην εξουσία τους.

Ταμπακέρα είναι, επίσης, το γεγονός ότι η παράταξη του ΣΥΝ που στηρίζει τον κ. Τσίπρα συμφώνησε στο Δήμο Αθήνας σε όλες τις προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Αυτά τα δύο ζητήματα εντόπισε η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ και σε προκήρυξή της σχολίασε ότι η παράταξη του Α. Τσίπρα μιλάει «αριστερά» και πράττει συντηρητικά.

Στην προκήρυξη ανέλαβε να απαντήσει με ένα ολόκληρο τετράστηλο η «Αυγή». Μόνο που έκανε γαργάρα τα δύο ζητήματα που έβαζε η προκήρυξη της ΚΝΕ, για τη συμφωνία στα χαφιεδοσυμβούλια και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την προκήρυξη της ΚΝΕ παραμένουν: Μπορεί ένας νέος που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, να ψηφίσει έναν τύπο που δηλώνει έτοιμος για δράση και στα χαφιεδοσυμβούλια και στο σακάτεμα νέων εργαζομένων που αναγκάζονται να καταφύγουν στο δήμο για δουλιά;

Υπάρχει μια λέξη - έννοια: Αξιοπρέπεια!

Και είναι αυτή που διαφεύγει από όσους συμβουλεύουν τον κ. Τσίπρα να σιωπά. Κερδώα σιωπή, μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με καμιά εκδοχή όποιας έννοιας Αριστεράς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ