Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ - Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Διαγκωνισμοί για την εξουσία

Καυγάς για τη νομή της εξουσίας ξέσπασε μεταξύ Γ. Σουφλιά και Β. Μεϊμαράκη, θολώνοντας όμως ταυτόχρονα την «εικόνα σύμπνοιας» της κυβέρνησης, λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της Κυριακής.

Η κόντρα επανέφερε στο προσκήνιο τις υποβόσκουσες ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις, όχι βέβαια γύρω από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά για την ενίσχυση της θέσης της κάθε «ομάδας» στη διαχείριση και νομή της εξουσίας.

Αφορμή για την κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών αποτέλεσαν τα αρνητικά σχόλια του Β. Μεϊμαράκη για τη συνάντηση που είχε ο Γ. Σουφλιάς με την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Φ. Γεννηματά.

«Η παραταξιακή μου συνείδηση δε μου επιτρέπει να σχολιάσω τη συνάντηση αυτή», είχε πει προχθές σε δημοσιογράφους ο Β. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να χαριεντιζόμαστε με υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες άλλων κομμάτων», συμπλήρωσε. Εξαπέλυσε, μάλιστα, καρφιά κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κάνοντας λόγο για «υπουργούς δύο ταχυτήτων: Αυτοί που τρέχουν στους δήμους και αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους».

Εντονη ήταν η χθεσινή αντίδραση του Γ. Σουφλιά, ο οποίος απάντησε με γραπτή δήλωσή του, επικαλούμενος την «προστασία της προσωπικής του αξιοπρέπειας» και χαρακτηρίζοντας «άδικη και άστοχη την επίθεση» εκ μέρους του υπουργού Αμυνας. Οπως αναφέρει, συναντήθηκε με όλους τους υποψηφίους για την υπερνομαρχία που του το ζήτησαν - διευκρίνισε ότι ζήτησαν συνάντηση οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ - γιατί κάτι τέτοιο το επέβαλε η «πολιτική μου συνείδηση στην οποία υπάγεται και η παραταξιακή». Καταλήγοντας, τονίζει ότι «φαίνεται ότι οι παραταξιακές συνειδήσεις μας δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο», εκφράζοντας την απορία του για «την ιδιαιτερότητα της παραταξιακής συνείδησης που επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις για τέτοια θέματα εναντίον συναδέλφων, επικαλούμενη μάλιστα την ευαισθησία των εκλογών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος φάνηκε να καλύπτει τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει ξεχωρίσει την κυβερνητική από την κομματική δραστηριότητα».

Αργότερα, ο υπουργός Αμυνας επανήλθε, βάζοντας το συμφέρον της παράταξης υπεράνω: «Πράγματι, φαίνεται πως οι παραταξιακές μας συνειδήσεις δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Διότι η δική μου συνείδηση μου επιβάλλει ακόμα και αυτό, να το προσπεράσω, λόγω του ότι είμαστε σε ώρα μάχης και προσφοράς, ενόψει των εκλογών σε τρεις ημέρες», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ