Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ»! «Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση θα προχωρήσουν (...) γιατί αυτό επιβάλλεται από έναν ακόμη λόγο (...) Από την έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί η κυριαρχία, το "ιμπέριουμ" της κυβέρνησης να εφαρμόσει πολιτικές για τις οποίες διαθέτει τη μαζική εντολή (...) Αν, μάλιστα, την Κυριακή οι κάλπες βγάλουν την κυβέρνηση αλώβητη, όπως δείχνουν οι απόρρητες μετρήσεις του Μαξίμου, τότε η ΝΔ άνετα θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι οι πολίτες έλυσαν τη διαφορά υπέρ του υπουργείου Παιδείας και κατά των συνδικαλιστών» (ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες (53,2%) υποστηρίζουν ότι τα δημόσια ακίνητα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες (...) Ο κόσμος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα σχέδια για συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτών - τα γνωστά ΣΔΙΤ (...) Οι καιροί άλλαξαν και οι πολίτες δέχονται πλέον ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του κράτους για περισσότερη ανάπτυξη» (η πράσινη επιβράβευση στο κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ: «Η κ. Μ. Γιαννάκου, κατά την έξοδό της από τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την ώρα που μαθητικό μπλοκ της ΚΝΕ χτυπούσε τα τύμπανα δίνοντας το ρυθμό στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στους δρόμους της Αθήνας, τα έκανε... γυαλιά - καρφιά διαλύοντας κάθε αμφιβολία για την "οριστική επιλογή" της κυβέρνησης να μην αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση: Η κυβέρνηση δέχεται πολιτική επίθεση, αλλά δε... μασάει. Ενας - δυο καθηγητές, τέσσερις - πέντε οικοδόμοι και πέντε - έξι μαθητές καταλαμβάνουν τα σχολεία (...) Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Ας το καταλάβουν. Είναι φασιστική νοοτροπία το κλείσιμο και οι καταλήψεις των σχολείων. Τα παραπάνω φέρεται να δήλωσε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους η κ. Μ. Γιαννάκου» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ