Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε ώρα χαμένη

Ωρες έμειναν. Ανοίγουμε το βηματισμό μας. Τρέχουμε. Πάμε σε όλους τους λαϊκούς ανθρώπους, παντού. Στο σπίτι, στο καφενείο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι. Με εμπιστοσύνη στην κρίση του εργαζόμενου λαού. Με αισιοδοξία για την έκβαση της μάχης. Με σιγουριά για την ορθότητα και τη ρεαλιστικότητα του στόχου. Που στηρίζεται στη σιγουριά της ορθότητας και ρεαλιστικότητας των προγραμμάτων των αγωνιστικών συνδυασμών, οι οποίοι τάσσονται με το δικό τους δίκιο. Μπορούμε. Να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό για να πείσουμε κι άλλους πολλούς να κάνουν το βήμα μπροστά. Να καταδικάσουν μαζικά τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια.

Ζητάμε την ψήφο από όλους τους ανθρώπους του μόχθου που, αντικειμενικά, είναι μαζί μας. Από το δάσκαλο που απεργεί ένα μήνα για αξιοπρεπή μισθό και τον δέρνουν τα ΜΑΤ. Το γονιό του αγωνιζόμενου μαθητή, που «φτύνει αίμα» για να τον σπουδάσει. Τον πλημμυροπαθή που «πνίγηκε» στην εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον άνεργο που ζει με δανεικά. Τον εργαζόμενο που πήρε «αύξηση» 77 λεπτών. Τον αγρότη που ξεκληρίζεται από την ΚΑΠ. Τον επαγγελματοβιοτέχνη και το μικρέμπορο που εκτοπίζεται από τις πολυεθνικές. Το συνταξιούχο που «ζει και ζώνεται».

Εχουμε «ατού» να αξιοποιήσουμε. Οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Συσπειρώνουν αγωνιστές από «τα σπλάχνα» του λαού. Εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, δημιουργοί της τέχνης. Νέοι με ορμή και όνειρα, παλιότεροι με πείρα. «Μπαρουτοκαπνισμένοι» στους λαϊκούς αγώνες. Ορκισμένοι στη λαϊκή αντίσταση. Πιστοί στο όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας. Ανιδιοτελείς και «καθαροί», που στέκονται μακριά απ' τη διαφθορά κι αμόλυντοι στη σαπίλα.

Πάμε στους ανθρώπους του μόχθου και τους καλούμε να τιμωρήσουν με την ψήφο όλους αυτούς που ευθύνονται και ενοχοποιούνται για τα βάσανα της ζωής τους. Για τη φτώχεια. Την ακρίβεια. Την ανεργία. Την υπερφορολόγηση των λαϊκών εισοδημάτων. Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς. Την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις πόλεις. Την ερήμωση των χωριών.

Την Κυριακή μπορούμε. Να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές και ριζοσπάστες στους δήμους και στις νομαρχίες, για να ισχυροποιηθεί ο αγωνιστικός και ριζοσπαστικός πόλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί θα δώσει δύναμη στη λαϊκή πάλη, θα συμβάλει στην αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας. Να φέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα στις πολιτικές δυνάμεις της πλουτοκρατίας και να τις πανικοβάλουμε, ώστε να μην μπορούν, με την ίδια ευκολία, να προωθήσουν τη νέα αντιλαϊκή επέλαση που έχουν σχεδιάσει. Να δώσουμε δύναμη, ελπίδα και προοπτική στους νέους αγώνες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ