Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπάρχουν ευθύνες και είναι διαχρονικές

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική επισκέφθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Σταυρό, συζητώντας με τους κατοίκους

Motion Team

Στο Σταυρό, συζητώντας με τους κατοίκους
«Δεν ήταν μοιραία αυτή η εξέλιξη. Υπάρχουν ευθύνες και είναι διαχρονικές», είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Και όλοι συμφώνησαν πως δεν τους φταίει ο κακός τους ο καιρός για την καταστροφή που έπαθαν. Κατήγγειλαν πως χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό δράματος και πάντα οι εγκληματίες, δηλαδή αυτοί που κυβερνούν τη χώρα και τον τόπο τους, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Η εικόνα εξοργίζει. Παντού πόνος, αγανάκτηση, πίκρα, για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, τις καλλιέργειες και τα ζώα που πνίγηκαν και σήμερα ψόφια, σκορπισμένα παντού, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Ολυμπιάδα, Σταυρός, Μελισσουργό. Σε κάθε στάση της περιοδείας που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Μαζί, στο πλάι της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών, οι υποψήφιοι νομάρχες της ΝΑΣ, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζιώγας, Χαλκιδικής, Νίκος Παρθενιώτης, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Αγίου Γεωργίου, Κοσμάς Αλεξίου, Ρεντίνας, Χρήστος Βουλγαράκης, Απολλωνίας, Αλέκος Σερασίδης, Μαδύτου, Μανώλης Γαλατιανός.

Σε μικρές συγκεντρώσεις και συσκέψεις που έγιναν σε κάθε ένα από τα χωριά, καταγγέλθηκε από το λαό και τους εκπροσώπους των φορέων η παντελής απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, ο συνεχής εμπαιγμός, αφού, όπως είπαν, οι υποσχέσεις που δόθηκαν το 2000, όταν ξαναπλημμύρισε η περιοχή, έμειναν στα συρτάρια. Οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, οι αγρότες πήραν ψίχουλα. Και σήμερα φοβούνται πως πάλι, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις, θα μείνουν με τα «θα». Μεγάλη απειλή για την περιοχή της Χαλκιδικής παραμένουν τα Μεταλλεία και η χαβούζα τους με εκατομμύρια τόνους τοξικών αποβλήτων θαμμένα σε ένα φράγμα ορθάνοιχτο.

Η Αλέκα Παπαρήγα δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα σταθεί και πάλι στο πλευρό τους όπως κάνει χρόνια τώρα. Τους κάλεσε όμως να μην εφησυχάσουν. Να χρησιμοποιήσουν και αυτή την τραγική εμπειρία τους ως κριτήριο ψήφου. Αγωνιστικά να διεκδικήσουν έργα και υποδομές για αντιπλημμυρική θωράκιση που θα είναι αποτέλεσμα κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού.

«Εδώ πληρώνονται όλα. Η λογική που λέει ότι δεν αντέχει η οικονομία φέρνει ιεραρχήσεις που έχουν να κάνουν με έργα που πλουτίζουν οι κατασκευαστές και δεν ωφελείται ο λαός. Το κύριο και βασικό είναι, τώρα, πέρα από τις άμεσες αποζημιώσεις για όλους, είτε αφορά σπίτια, οικοσκευές, επιχειρήσεις, είτε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα μακράς πνοής και όχι μπαλώματα που γίνονται και με την πρώτη πλημμύρα καταρρέουν. Διότι εδώ έχουμε και έργα που έγιναν πρόσφατα και αποδείχτηκε ότι δεν είναι ισχυρά να αντέξουν τη βροχόπτωση», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ