Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό έλεγχο...

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε ύφεση ήταν χτες τα μέτωπα των πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Σάμο, παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, η κατάσταση ελεγχόταν από 900 πυροσβέστες που χρησιμοποιούσαν 120 οχήματα, αλλά και τρία αεροσκάφη, όπως και δυο ελικόπτερα.

Επίσης υπό έλεγχο ήταν οι φωτιές στα χωριά Εξαρχος, Τραγάνα, Κυπαρίσσι, Γομέλη και Κόλακα της Αταλάντης, όπως και στα χωριά Αγ. Ανδρέας της Μαλαισίνας και σε Μαρτίνο - Λάρυμνα. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε στην περιοχή Τανάγρας των Οινοφύτων, στη Συκή Πηλίου (Δήμος Αφαιτών), Ραδιά Μητρόπολης Καρδίτσας, Κοκαλιανη - Αλφειούσα Πύργου, Κοστανιανή Δωδώνης στα Γιάννενα, Ελεύθερο και Αγ. Βαρβάρα Κόνιτσας και στη Σαγιάρα Θάσου.

Στον εισαγγελέα Ζακύνθου οδηγήθηκε ο 60χρονος αγροφύλακας Ιωάννης Γιατράς, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση κατ' εξακολούθηση. Ο δράστης πιάστηκε από κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με την κατηγορία στις 9/7 με πρόχειρο αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (συσκευή απώθησης κουνουπιών), προκάλεσε πυρκαγιά σε δασική έκταση στις θέσεις Τριλάγκαδα και Πετρακαίικα του Δήμου Ελατίων Ζακύνθου.

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέος έχει κριθεί ο 70χρονος Νικόλαος Μεταξάς, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη βδομάδα στα Κοντογουράτα Κεφαλονιάς, έχοντας στην κατοχή εύφλεκτα υλικά και στουπιά. Την ίδια στιγμή ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών Αλβανών που πιάστηκαν ως ύποπτοι για εμπρησμό στο Γραμματικό. Επίσης η 73χρονη Μαρία Τάτση πιάστηκε επειδή προκάλεσε πυρκαγιά από αμέλεια στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη στην Αρτα.

Επίσης δυο Αλβανοί λαθρομετανάστες πιάστηκαν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Τούμπας, επειδή η φωτιά που έβαλαν για να ετοιμάσουν το φαγητό τους επεκτάθηκε στα απομεινάρια του δάσους του Σέιχ Σου. Τρεις εργαζόμενοι πιάστηκαν στη Μακεδονίδα Ημαθίας και στα Γιαννιτσά Πέλλας, επειδή η αμελής συμπεριφορά τους προκάλεσε πυρκαγιές. Στην πρώτη περίπτωση η φωτιά ξεκίνησε από καμίνι για κάρβουνο που χειρίζονταν δυο από τους συλληφθέντες. Στη δεύτερη περίπτωση ο τρίτος συλληφθείς κατηγορείται ότι πέταξε τσιγάρο σε εύφλεκτο υλικό στο καπνοξηραντήριο όπου εργαζόταν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ