Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
«Εθιμοτυπικές» αντιδράσεις θέλουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Σε παρελκυστική τακτική προσανατολίζεται η ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ) προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές για ξεπούλημα του Οργανισμού.

Χτες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και συζητήθηκαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Δηλαδή, η μετατροπή του ΟΤΕ σε Ανώνυμη Επιχείρηση, η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει και νέο πακέτο του ΟΤΕ σε ιδιώτες, έτσι που να έχουν πλέον την πλειοψηφία των μετοχών και η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις τηλεπικοινωνίες, που αφαιρεί από τον ΟΤΕ και την τελευταία αποκλειστικότητά του, τη σταθερή τηλεφωνία.

Ομως, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία δεν έδειξε διάθεση να αναλάβει δράση ενάντια σε αυτές τις επιζήμιες για τα λαϊκά συμφέροντα επιλογές. Απλώς προσανατολίζεται στο να επισκεφτεί - περίπου εθιμοτυπικά - τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας - και να του εκφράσει τις «αντιρρήσεις» της. Σχεδιάζει επισκέψεις και στα κόμματα, προκειμένου να εκφράσει και εκεί τις ίδιες «αντιρρήσεις». Πέραν αυτών, δε δείχνει διατεθειμένη για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα του Οργανισμού και συνολικά του τηλεπικοινωνιακού πεδίου στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Σύμμαχο βρίσκει την παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της πριν μερικές μέρες κατήγγειλε μεν τη νέα μετοχοποίηση του Οργανισμού, όχι όμως τη μετοχοποίηση αυτήν καθ' αυτήν - με την οποία συμφωνεί - αλλά τον τρόπο με τον οποίον προωθείται.

Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών ΟΤΕ, και αύριο Πέμπτη στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Να σημειωθεί ότι τη συζήτηση στο ΔΣ ζήτησε πρόσφατα, με επείγουσα επιστολή της, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση». Η ΕΣΚ - ΟΤΕ ζητά να παρθούν αποφάσεις για «άμεση αγωνιστική δράση της ΟΜΕ - ΟΤΕ» κατά των κυβερνητικών επιλογών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ