Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δεν αρκεί το φιλότιμο, λένε οι εργαζόμενοι

Ετοιμοι να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό, κάτω από τις δυσκολίες που γεννά ο καύσωνας, δηλώνουν οι οδηγοί στα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Προσθέτουν, όμως, ότι σε αρκετά λεωφορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, πως οι όποιες δυσκολίες δε μπορεί να λύνονται μόνο με δικές τους προσπάθειες και ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων από τους διοικούντες του Οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ σημειώνει πως ένα μέρος του στόλου των λεωφορείων είναι παλαιού τύπου και στερείται κλιματιστικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και επίπονη η εργασία των οδηγών. Συμπληρώνει πως στα νέα λεωφορεία παρατηρούνται αρκετά προβλήματα με τα κλιματιστικά τους και πως πολλοί χώροι τερμάτων ή αφετηριών ή σημεία για διάλειμμα των οδηγών δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη υποδομή, προκειμένου να ανασάνει ο ίδιος εργαζόμενος, αλλά και οι επιβάτες.

Με αυτά σαν δεδομένα, οι οδηγοί ζητούν τη συμπαράσταση και κατανόηση των επιβατών αυτές τις δύσκολες μέρες και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα και να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες.

Παράλληλα, κάνουν σαφές ότι τα προβλήματα δε λύνονται μόνο με τη φιλοτιμία των εργαζομένων: «Δεν μπορεί μια ζωή όλα να τα περιμένουν οι αρμόδιοι από το φιλότιμο των οδηγών. Και μόλις περάσουν οι δυσκολίες να μένουν στα χαρτιά ή στο μυαλό οι όποιες σκέψεις τους για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με αποτέλεσμα να τα πληρώνει και πάλι όλα η πλάτη των οδηγών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ