Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΑΛΑ
Ελεγχοι με... γραπτές δηλώσεις των γαλακτοβιομηχάνων!

Την απατηλή εντύπωση ότι στο εξής θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στο γάλα που εισκομίζουν οι γαλακτοβιομηχανίες, επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πολιτική ηγεσία του οποίου ανακοίνωσε χτες ότι υπογράφτηκε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Οπως φαίνεται από την ανακοίνωση, οι μεταποιητές γάλακτος θα υποχρεούνται στο εξής να αποστέλλουν στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος (ΕΛΟΓ) κάθε μήνα αναλυτικές καταστάσεις για όλες τις ποσότητες αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος που παρέλαβαν είτε από την Ελλάδα, είτε από Ευρωπαϊκές και Τρίτες χώρες. Παράλληλα, για τα παραγόμενα προϊόντα θα πρέπει να στέλνεται στον ΕΛΟΓ και περιγραφή της πρώτης ύλης που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και της σύνθεσής της. Κι αν όλα τούτα τηρούνται ή όχι θα πηγαίνουν πού και πού να τα... ελέγχουν κλιμάκια του ΕΛΟΓ και ακόμα πιο αραιά του ΕΦΕΤ.

Στην ουσία, τα όσα ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελούν σκέτη κοροϊδία. Γιατί αυτό που γίνεται στην πράξη, είναι να δηλώνουν από μόνοι τους οι γαλακτοβιομήχανοι ό,τι θέλουν και ό,τι τους βολεύει...

Ούτε το ελάχιστο δεν έγινε: Δηλαδή να γίνονται καθημερινοί έλεγχοι στις εισόδους των γαλακτοβιομηχανιών για το τι γάλα μπαίνει κι από πού, και στη συνέχεια να ελέγχεται το πού χρησιμοποιείται. Κατά τ' άλλα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε χτες λόγο για τη διεξαγωγή αυστηρών ελέγχων και για την επιβολή κυρώσεων. Από τέτοια τερτίπια και από μια τέτοια πολιτική δεν έχουν να ωφεληθούν σε τίποτα οι καταναλωτές και οι παραγωγοί. Η ουσία είναι πως και αυτή η κυβέρνηση δουλεύει για τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Και όσο υπάρχουν οι σχετικοί κανονισμοί της ΕΕ και οι νόμοι του κέδρους, οι καταναλωτές θα εξαπατιούνται και θα ακριβοπληρώνουν ό,τι αγοράζουν και οι παραγωγοί θα υφίστανται την άγρια εκμετάλλευση και θα εκβιάζονται να πουλήσουν σε όλο κι πιο εξευτελιστικές τιμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ