Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφαίρετο δικαίωμα η διαδήλωση

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική κυβερνητική επιχείρηση για το δραστικό περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Αθήνα, με τα φαιδρά προσχήματα της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας και της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων, επισημαίνει, σε ψήφισμά του, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ).

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» σημειώνουν ότι αυτές οι μεθοδεύσεις γυρίζουν σε μαύρες εποχές και τονίζουν ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα υφίστανται καθημερινά, λόγω των σοβαρών ανεπαρκειών και του υψηλού αντιτίμου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε χώρους στάθμευσης αλλά και λόγω της υπερσυγκέντρωσης γραφείων, εταιρειών, τραπεζών και υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης. Επίσης, προσθέτουν, η πτώση του τζίρου και της πελατείας των καταστημάτων έχει ασφαλώς να κάνει με την αδυναμία των εργαζόμενων και του λαού συνολικότερα, να αγοράσουν ακόμα και βασικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, λόγω της σκληρής λιτότητας, της ανεργίας και της ακρίβειας, προβλήματα που απορρέουν από την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που στηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου στις πλάτες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δημοκρατική κατάκτηση του λαού μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το αφαιρέσει! Καμιά συμμετοχή στους στημένους διαλόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ