Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τάζουν κι εκβιάζουν!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να παρεμποδίσουν ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή υποψήφιων συμβούλων στα αγωνιστικά ενωτικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ, με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, επιχειρούν σε πολλές περιοχές οι συνδυασμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, Καποδιστριακών και άλλων μικρών δήμων, όπου, λίγο - πολύ, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, με ταξίματα και άλλα εκβιαστικά μέσα, προσπαθούν να πείσουν υποψήφιους που έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή τους στους αγωνιστικούς συνδυασμούς, να πάρουν πίσω την απόφασή τους.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Ελασσόνας, για το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, που ασκεί αφόρητες πιέσεις σε ορισμένους υποψηφίους για να «φύγουν» από το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και σε άλλους να μην συμμετάσχουν σ' αυτό.

Είναι ολοφάνερο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με «βρώμικες» μεθόδους, θέλουν να φράξουν το δρόμο στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στους αγωνιστικούς συνδυασμούς. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να τους χαλάσουν τα σχέδια, καταψηφίζοντάς τους στην κάλπη και υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς, που υποστηρίζονται στα πλαίσια της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ