Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΟΣ
Απέτρεψαν επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του χιώτικου λαού

Δεν τόλμησε, τελικά, να επισκεφθεί, όπως είχε προγραμματίσει, χτες, το νησί της Χίου ο Αμερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις, μπροστά στις έντονες αντιδράσεις του χιώτικου λαού. Αντ' αυτού, έφθασε ο ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε στα γραφεία του Σώματος στο Λιμάνι. Ενώ, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, τόσο ο νομάρχης όσο και ο δήμαρχος της Χίου απέφυγαν να συναντηθούν μαζί του.

Την ίδια ώρα, το πρωί, πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Νομαρχία Χίου όπου οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την απόφασή τους πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή επίσκεψη πολεμικού πλοίου του αμερικάνικου στόλου στα λιμάνια του νησιού.

Αλγεινή εντύπωση στους Χιώτες προκάλεσε το γεγονός πως, ενόψει της προγραμματισμένης αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης του χιώτικου λαού, κατέκλυσαν το νησί αστυνομικές δυνάμεις και λιμενικοί (ΟΥΚ) που στάλθηκαν και από κοντινά νησιά οι οποίοι και απέκλεισαν το κτίριο της Νομαρχίας με στόχο τον... «εχθρό λαό».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση των φορέων σε χιλιάδες εργαζόμενους πολίτες της Χίου που εξέφραζαν και μ' αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό αμερικάνικων πολεμικών πλοίων στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ