Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να σταματήσουν οι εκβιασμοί...

...και η σκόπιμη ταλαιπωρία των μεταναστών

Καταγγελίες από οικονομικούς μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας, φτάνουν διαρκώς στη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», ότι από αρμόδιες υπηρεσίες εντεταλμένες για την έκδοση και την ανανέωση των αδειών παραμονής και εργασίας καλλιεργείται σκόπιμα κλίμα φόρτου εργασίας με αποτέλεσμα τη μόνιμη ταλαιπωρία τους. Οτι πολλοί μετανάστες μεταβαίνουν δυο και τρεις φορές στις υπηρεσίες αυτές, χωρίς να επιτύχουν την κατάθεση των δικαιολογητικών τους ή την παραλαβή της άδειας παραμονής και εργασίας.

«Αντίθετα, με αμοιβή 100, 150 ή ακόμα και 500 ευρώ σε διάφορα κυκλώματα που δρουν σ' αυτές τις υπηρεσίες, η κατάθεση και η ανανέωση είναι άμεση!!!», τονίζει χαρακτηριστικά η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σε σχετική ανακοίνωσή της. Προσθέτει δε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι καινούρια. Είναι τόσο παλιά όσο και οι σχετικές άδειες.

Και η Κίνηση συνεχίζει: «Ποτέ μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις με τους καθ' ύλην υπεύθυνους υπουργούς, δε θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν. Η μόνιμη επωδός τους σε κάθε καταγγελία ήταν: "είναι ψέματα», «δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα", ή "φέρτε μας συγκεκριμένες καταγγελίες και στοιχεία". Ομως όλοι αυτοί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έρθουν συγκεκριμένες καταγγελίες, αφού όποιος το τολμήσει, θα συντριβεί από τις πανίσχυρες υπηρεσίες και τα κυκλώματα. Γι' αυτό κάθε φορά φροντίζουν οι κυβερνήσεις, με αποφάσεις για επαναπροωθήσεις, για επιχειρήσεις σκούπα, για συλλήψεις, ξυλοδαρμούς κλπ. Εξάλλου, η εργοδοσία προτιμάει μετανάστες χωρίς άδειες(δηλαδή χωρίς συμβάσεις και ασφάλιση), ώστε να τους ξεζουμίζει περισσότερο και να αυξάνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της».

Καταλήγοντας η «Δημοκρατική Συσπείρωση», χαρακτηρίζει απαράδεκτη την όλη κατάσταση και απαιτεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η μόνιμη πληγή και η οικονομική αιμορραγία για τη συντριπτική πλειοψηφία του 1.500.000 φτωχών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ