Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν συμβολικά την ΕΤ-3

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού

Avaton

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού
Μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα έξω από το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού, διαμαρτυρόμενοι για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ΚΚΕ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κρατικά και ιδιωτικά. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής διακρίσεων που ακολουθείται στον τομέα της πληροφόρησης, προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου, ενώ αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του καναλιού.

Οι κομμουνιστές σ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ενημέρωναν τον κόσμο για τα αιτήματά τους, επισημαίνοντας ότι τη μετεκλογική περίοδο παρατηρείται εντονότατο το φαινόμενο συνεχών αποκλεισμών από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως τα τηλεοπτικά, για μια σειρά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και γενικότερα.

«Το ΚΚΕ δε φιμώνεται, μέσα στο λαό δικαιώνεται», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αντιστέκονται σ' αυτήν την προσπάθεια φίμωσης. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε αποκλεισμός. Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην πληροφόρηση», τόνισε ο Ζήσης Λυμπερίδης, Γραμματέας της Αχτίδας Δήμου Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζεται ότι παρατηρείται με έντονη ανησυχία να πλήττεται με βάναυσο τρόπο το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού για ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση. Το φαινόμενο δεν περιορίζεται σε κόμματα, αλλά αφορά και σε κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής, που επίσης αποκλείονται συστηματικά.

«Οπως ανάμεσα στα κόμματα επιλέγονται ποια θα συμμετέχουν στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων και ποια όχι, έτσι και ανάμεσα σε φορείς και πρόσωπα αποκλείονται εκείνοι που δε συμφέρει και επιλέγονται οι δήθεν "ειδικοί", διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών κατακλύζονται από φόνους, ληστείες, κρουαζιέρες επώνυμων, σκάνδαλα, πασαρέλες μόδας και γενικά κυριαρχεί η ειδησεογραφία αυτού του είδους. Την ίδια στιγμή οι αποκλεισμοί κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων, που αντιστέκονται στις αντιλαϊκές επιλογές, παίρνουν διαστάσεις πρόκλησης. Ολα αυτά δεν είναι τυχαία. Στόχο έχουν να εμποδίσουν το λαό να σκέφτεται για τα προβλήματά του. Θέλουν να μην αναζητά τις αιτίες για την ανεργία, για τη δραματική χειροτέρευση της παιδείας, της υγείας, του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού. Πλασάρουν τις ειδήσεις που θέλουν. Κρύβουν τις ειδήσεις που δε θέλουν. Πλασάρουν απλόχερα ό,τι πουλάει, ό,τι τους βολεύει. Διαμορφώνουν την ενημέρωση όπως τους συμφέρει, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και στα συμφέροντά τους.

Η μετατροπή της πληροφόρησης στην πράξη σε εφαλτήριο για την ανάπτυξη αντιλαϊκών στρατηγικών επιλογών, θέτει επί τάπητος την ανάγκη αντίστασης και αναχαίτισης αυτής της επικίνδυνης για το λαό πορείας», καταλήγει το ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ