Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στην Ευρώπη του Μάαστριχτ
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Μικρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Ανοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή το μήνα Απρίλη, τόσο στη «Ζώνη του ΕΥΡΩ» όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης των δεκαπέντε. Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία έκθεση της Eurostat, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Κομισιόν. Ομως τα στοιχεία αυτά κάθε άλλο παρά αισιοδοξία προκαλούν. Ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε αισθητά και το τελικό αποτέλεσμα βρίσκεται μακριά από τις προσδοκίες των ιθυνόντων της ΕΕ.

Η παραγωγή του συνόλου του βιομηχανικού κλάδου των 11 χωρών της ΟΝΕ αυξήθηκε κατά 0,7% τον Απρίλη του 2000. Σημειώνεται ότι το Μάρτη και το Φλεβάρη σημειώθηκαν αυξήσεις της τάξης των 0,8 και 0,9 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα. Ο ίδιος δείκτης στα 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημείωσε αύξηση της τάξης του 0,6% τον Απρίλη του 2000.

Η εν λόγω αύξηση ωστόσο, είναι σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση με το Φλεβάρη και το Μάρτη του 2000, όταν υπήρξε ανάκαμψη της τάξης του 1,2% και του 0,7%, αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημαντικότερες αυξήσεις οι οποίες καθόρισαν έως έναν βαθμό τη γενικότερη πορεία του κλάδου, τόσο στη Ζώνη Ευρώ όσο και στο σύνολο της Κοινότητας, σημειώθηκαν στους κλάδους των κεφαλαιουχικών και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Σε ετήσια βάση, οι μεταβολές που σημειώθηκαν τόσο στα 11 μέλη της Ζώνης Ευρώ και στα 15 της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές, της τάξης του 6,5% και 6,0%, αντίστοιχα, με κυριότερες τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στη Δανία (14%), στην Ιταλία (8%) και το Βέλγιο (7%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ