Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κονδύλια πολέμου

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ευκολία και άνεση - απ' ό,τι διαβάζουμε - απελευθερώνει κονδύλια η αμερικανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα η φημισμένη για την τσιγκουνιά της οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο.

Δε μιλάμε για μικρο-κονδύλια, έτσι; Κοντά στα 4 τρισεκατομμύρια δραχμές θα είναι η «έκτακτη», όπως την αποκαλούν, ενίσχυση. Πού να ήταν και... τακτική δηλαδή!

Αλήθεια, έτσι από περιέργεια, δαπάνησε τόσα χρήματα η αμερικανική κυβέρνηση και για την περίφημη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA, που με περηφάνια μεγάλη μάς ανακοίνωσε τις προάλλες ο Μπιλ Κλιντον, αντάμα με τον Μπλερ, λες και ήταν δικό τους το επίτευγμα; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Στις δυνάμεις που είναι στο Κοσσυφοπέδιο, πάντως, υπολογίστε και τον... αφοπλισμένο «Ου-Τσε-Κα», του οποίου τα κρυμμένα οπλοστάσια ανακαλύπτονται το ένα μετά το άλλο και ποιος ξέρει πόσα υπάρχουν ακόμα (πάντα με τη ΝΑΤΟική ανοχή) και έχετε πλήρη την εικόνα της κατάστασης εκεί.

Κατά τα άλλα, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί... πασχίζουν για την ειρήνευση στην περιοχή και χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» σε κάθε μεμονωμένο επεισόδιο συγκρούσεων ή βιαιοπραγιών που ακούγεται κατά καιρούς.

ΟΧΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΝ στην ησυχία της την απεργία της ΟΣΥΠΑ! Κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική σε χρόνο ρεκόρ, όπως φυσικά και πολλές άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη χώρα.

Μπορεί να φαίνεται απασχολημένος με την υπόθεση των ταυτοτήτων ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά τα δικαστήρια δουλεύουν ρολόι!

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, πασχίζουν, ιδρώνουν, κάνουν δηλώσεις και ό,τι άλλο θέλετε εκεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά αυτή η Σοφοκλέους δε λέει να πάρει τα πάνω της και πολύ τους στενοχωρεί.

Πάλι έπεσε χτες κι ας είχε ανεβεί λιγάκι προχτές. Τι να κάνουμε, κύριοι, προσπαθήστε κι άλλο...

Αλλωστε, οι μεγάλοι, «θεσμικοί» επενδυτές, όπως τους λέτε και τους αναμένετε με μεγάλη ανυπομονησία, έχουν ξεκάθαρα θέσει τη βασική προϋπόθεση, που θεωρούν απαραίτητη, για να έρθουν και στη χώρα μας. Θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουν τουλάχιστον άλλα τόσα, αν όχι και περισσότερα.

Εχουν μυαλό οι άνθρωποι. Θα σας δώσουν μεν τη δυνατότητα να πανηγυρίζετε - σκέφτονται - για την εμπιστοσύνη, που δείχνει η διεθνής κεφαλαιαγορά, κλπ., κλπ., στην ελληνική οικονομία. Αλλά, έτσι, τζάμπα;

Δυστυχώς, τίποτε δε γίνεται σήμερα τζάμπα... Ισα ίσα, όλα έχουν ακριβύνει...

Στο κάτω κάτω της γραφής - σκέφτονται οι κύριοι «θεσμικοί» - δε θα πληρώσετε από δικά σας λεφτά... Ο λαός θα την πληρώσει. Οπως πάντα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπίνγκο(2020-06-30 00:00:00.0)
...και διαφορές(2020-06-20 00:00:00.0)
Συγκοινωνούντα δοχεία...(2015-12-09 00:00:00.0)
Τι θα κερδίσει ο λαός από τα ΕΣΠΑ;(2013-02-12 00:00:00.0)
...με απόφαση του λαού(2012-08-04 00:00:00.0)
ΑΠΕΡΓΙΑ!(2010-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ