Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
H μέγκενη της Σένγκεν και ο Φουσέ!

Αυτές τις μέρες η Επιτροπή Ενημέρωσης και κινητοποίησης, κατά των συνεπειών της Συνθήκης του Σένγκεν (ηλεκτρονικού φακελώματος), προχώρησε, για άλλη μια φορά, στη νομική ανάλυση και την καταγγελία των όρων που την εκφράζουν - και που, στο όνομα της δήθεν προστασίας των πολιτών, στρέφονται εναντίον τους. Ηδη, στοιχεία που αναφέρονται, όχι μόνο στην προσωπική ζωή, αλλά και στη συλλογική δράση, σε συνδυασμό με τις φιλοσοφικές αντιλήψεις, τις πνευματικές αναζητήσεις, την ερωτική δραστηριότητα και ιδιαίτερα το πολιτικό φρόνημα, καταχωρίζονται με ιδιαίτερη μεθοδικότητα στο σύστημα των υπολογιστών που λειτουργεί στο Στρασβούργο.

Ιδιαίτερα παρακολουθούνται, διασταυρώνονται και φακελώνονται, η συμμετοχή σε πολιτικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, απεργίες, ομιλίες, φιλειρηνικές δραστηριότητες - που μπορούν, κατά τις περιστάσεις, να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικές» και να αντιμετωπίσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της δημόσιας αρχής, σε καθεστώς αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.

Οι αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι από τη Συνθήκη του Σένγκεν και τις ηλεκτρονικές διαγραμμίσεις των ταυτοτήτων εμπεριέχουν τον ...κωδικό αριθμό του Σατανά. Ο «διαβολικός», όμως, κίνδυνος αναφέρεται στην πρόθεση ελέγχου και καταστολής της κοινωνικής αντίστασης κατά της οικονομικής δικτατορίας της «νέας τάξης» και της απροκάλυπτης τρομοκρατικής βίας των ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟικών δογμάτων επέμβασης και επιβολής επικυριαρχίας.

Ιδιαίτερα οδυνηρή η εμπειρία στον τόπο μας από το χαφιεδικό φακέλωμα, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές καταδιώχτηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, οδηγήθηκαν σε φυλακές, εξορίες και εκτελεστικά αποσπάσματα, με βάση κατασκευασμένα στοιχεία, τα πολιτικά τους φρονήματα και την αντιστασιακή τους δράση.

Σατανικός και συστηματικός «φακελωτής» αναδείχτηκε, κατά τη Γαλλική Επανάσταση και μετά, ο Ιωσήφ Φουσέ, υπουργός Εσωτερικών και της Αστυνομίας, ο οποίος, κατά την εναλλαγή των διαφορετικών κυβερνήσεων που υπηρετούσε με τον ίδιο ζήλο, φακέλωνε επαναστάτες, δημοκρατικούς και βασιλόφρονες, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία όλων, εναντίον όλων. Φανατικός Γιακωβίνος αυτός, με βάση τις λίστες φακελώματος, τους πρώτους που έστησε στον τοίχο ήταν οι Γιακωβίνοι! Και με τον ίδιο αρρωστημένο ψυχισμό, αυτός ο αιμοσταγής «μυδραλιοβολητής της Λυών» οδήγησε στα εκτελεστικά αποσπάσματα, άλλοτε δημοκρατικούς και άλλοτε βασιλόφρονες και πάντοτε στο όνομα του αυταρχισμού της εξουσίας.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ