Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματική νοσηρότητα γύρω από την υγεία του Κ. Στεφανόπουλου

Σε μια καλοστημένη δικομματική επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαϊκών μαζών και εξυπηρέτησης στενών κομματικών σκοπιμοτήτων εξελίσσεται η ιστορία γύρω από την υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι ο Κ. Στεφανόπουλος διέψευσε προχτές από τη Μόσχα τις φήμες που διοχετεύονταν για την κατάσταση της υγείας του, κυβέρνηση και ΝΔ συνέχισαν και χτες να το συντηρούν, δημιουργώντας μια νοσηρή κατάσταση στην πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση ενεπλάκη επίσημα στο θέμα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έμμεσα πλην σαφώς «έδειξε» τη Ρηγίλλης πίσω από τη φημολογία για την υγεία του Προέδρου και προχωρώντας ένα ακόμα βήμα αρνήθηκε να «πιστέψει» ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των όσων είπε ο Κ. Καραμανλής στην ΚΕ περί ραγδαίων εξελίξεων και της υγείας του Κ. Στεφανόπουλου. Ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι «η διάδοση τέτοιων φημών είναι έργο μικρών και κακών ανθρώπων. Είναι αδιανόητο τέτοιες ανυπόστατες και άθλιες φήμες να αποτελούν μέρος ενός πολιτικού σχεδιασμού». Και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Δε δέχομαι και απορρίπτω ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην εκτίμηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που συχνά επαναλαμβάνει, για επικείμενες και μάλιστα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις φήμες αυτές για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απορρίπτω κάθε τέτοιου είδους εμπλοκή, που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι έχει ένα πολιτικό κόμμα που συμμετέχει στην ελληνική Βουλή».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιχείρησε να αποσείσει κάθε ευθύνη από το κόμμα του και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύτηκε τις δηλώσεις Καρατζαφέρη για προπαγανδιστικούς λόγους. «Για μια ακόμη φορά - είπε - κάποιοι, προκειμένου να κάνουν το επικοινωνιακό τους κομμάτι - έστω και επιρρίπτοντας ευθύνες σε άλλους που δεν τους αναλογούν - φρόντισαν να θέσουν ένα θέμα, το οποίο πράγματι είναι ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα». Απαντώντας στην ερώτηση αν το θέμα το ανακίνησε η κυβέρνηση ή ο Καρατζαφέρης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «το έθεσε συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου να επιτύχει την επικοινωνιακή του προβολή, αλλά από εκεί και έπειτα κάποιοι άλλοι αμέσως μετά έκαναν εκείνο που λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα ''follow up'' στα όσα ελέχθησαν. Βλέπετε, για άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για συστηματική προσπάθεια, από συγκεκριμένα κέντρα, με τα ίδια στρατευμένα πρόσωπα». Την ίδια στιγμή στελέχη της ΝΔ καλούνταν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» που προέβλεψε ο Κ. Καραμανλής με το θέμα της υγείας του Προέδρου. Ο Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον «Πλάνετ», υποστήριξε ότι «η έκφραση ραγδαίες εξελίξεις χρησιμοποιείται τακτικά στην πολιτική. Μέσα στο καλοκαίρι γίνονται όλα τα χειρότερα και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το θέμα της υγείας του Προέδρου συζητείται στους κόλπους της Ιεραρχίας και χαρακτήρισε άηθες και απαράδεκτο να αποδίδονται στην Ιεραρχία και τους κληρικούς τέτοια ζητήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες δηλώσεις από βουλευτή των ΑΝΕΛ(2018-03-29 00:00:00.0)
Ποιος θυμάται το πετρέλαιο;(2008-10-12 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη(2001-07-06 00:00:00.0)
Ευρω-υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα(1999-08-28 00:00:00.0)
Σήμερα οι ανακοινώσεις του Α. Παπανδρέου(1995-02-15 00:00:00.0)
Νέος γύρος προεδρολογίας(1995-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ