Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βαθιά αντεργατική - αντιλαϊκή η ομιλία του πρωθυπουργού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στη χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, σημειώνει τα παρακάτω:

«Βαθιά αντεργατική - αντιλαϊκή η ομιλία του πρωθυπουργού, όπως αναμενόταν.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική.

Συσπείρωση και πάλη με προοπτική, πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση, με πρώτο βήμα την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 17ης Μάρτη.

Την ώρα που απέναντι σε κάθε λαϊκή απαίτηση, όπως για παράδειγμα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, η κυβέρνηση επικαλείται υποκριτικά τη «δύσκολη κατάσταση» που παρέλαβε στην ελληνική οικονομία, μοιράζει απλόχερα φοροαπαλλαγές, κίνητρα και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τον αναπτυξιακό και το φορολογικό νόμο, όπως και με τον προϋπολογισμό.

Εχει πια καθιερωθεί: Η ΝΔ φορτώνει στο ΠΑΣΟΚ τα ερείπια που παρέλαβε, και το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ την καμένη γη. Την ίδια ώρα, όποιος από τους δύο και να είναι στην κυβέρνηση, τα κέρδη της πλουτοκρατίας καλά κρατούν, ενώ η φτώχεια απλώνεται.

Ερχεται νέα επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης. Μπαίνει στο στόχαστρο ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και ολοκληρώνεται η «απελευθέρωση» στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Την ίδια στιγμή δρομολογούνται κι άλλες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τη μορφή των «συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Το ΚΚΕ προτείνει στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα ένα πλαίσιο πάλης που αγκαλιάζει τις ανάγκες τους για μόνιμη σταθερή δουλιά, με καθολικό 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κατώτερο όριο τα 1.200 και 960 ευρώ, αντίστοιχα, δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε πολλά για το Κοσσυφοπέδιο, δεν τοποθετήθηκε υπέρ του να παραμείνει το Κοσσυφοπέδιο στα πλαίσια της Σερβίας. Δηλαδή έστειλε στο καλάθι των αχρήστων το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που καθορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία.

Ο λαός να βγει δυναμικά στο προσκήνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ