Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μπάλα και «μπαλα... ρίνες»

Ο κ. Ανέστης Φιλιππίδης είναι πρόεδρος του ΟΠΑΠ.

*

Προχτές, μετά το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, είχε δηλώσει:

«Η απόδοση του διαιτητή (Ζωγράφου) επιβεβαιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο (...). Με αυτά που γίνονται έχω κι εγώ την πεποίθηση ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα».

*

Χτες έκανε την εξής εκπληκτική ...«τούμπα»:

«Φυσικά δεν ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία ο διαιτητής Ζωγράφος (...) Αυτά τα είπε ο κύριος Γούμενος (...) Δεν ισχύει η δήλωσή μου. Εγώ μίλησα για ένα καθαρό, πολιτισμένο ποδόσφαιρο (...) αλλάξανε κάπως τις δηλώσεις μου ή διαφορετικά τις αντιληφθήκανε (οι εφημερίδες). Εγώ θα ζητήσω την απομαγνητοφώνηση να την ξαναδιαβάσω και αν έχω πει κάτι για στημένα παιχνίδια, τότε ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αλλά δε θυμάμαι να έχω κάνει τέτοια δήλωση. Είπα αν έχει στοιχεία ο κύριος Γούμενος, αυτός θα ξέρει».

***

Εμείς έχουμε να σημειώσουμε:

*

Ο ΟΠΑΠ είχε τζίρο το 2003 και το 2004 πάνω από 5,5 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη του ανήλθαν τις δυο χρονιές αθροιστικά στα 1.153 εκατ. ευρώ. Βάσει, λοιπόν, της πρώτης δήλωσης, οι απατεώνες, τα λαμόγια, οι στημένοι, το συνονθύλευμα της «παράγκας» και της βρωμιάς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου - πέραν όλων των άλλων - έκλεψαν και κλέβουν πακτωλό χρημάτων από τους ποδοσφαιρόφιλους - θύματα (και) του τζόγου. Αν ισχύει η πρώτη δήλωση Φιλιππίδη (ή οι δηλώσεις του Γούμενου και του κάθε Γούμενου), τότε η πολιτική ηγεσία πρέπει να διακόψει το στημένο πρωτάθλημα τώρα, να κόψει τις επιχορηγήσεις τώρα, να στείλει τα λαμόγια φυλακή τώρα!

*

Αν όμως ισχύει η δεύτερη δήλωση, τότε η πολιτική ηγεσία ας τους έχει και ας τους χαίρεται τους υφισταμένους της, που αλλάζουν δηλώσεις και θέσεις σαν τις μπαλαρίνες των «πολιτιστικών κέντρων» της εθνικής οδού, ας κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της για τα «ηρωικά» πολιτικά της παιχνιδάκια με τα «φούμαρα» περί «κάθαρσης» που αραδιάζει (διά των υφισταμένων της) για να τα μαζέψει πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και ας συνεχίσει το δρόμο των προκατόχων της, παίζοντας το πολιτικό της κλοτσοσκούφι εις βάρος του λαοφιλέστερου των αθλημάτων, που το κατάντησαν σαν τα μούτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ