Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Χρεώνει «οπισθοδρόμηση της χώρας» στη ΝΔ

Για «οπισθοδρόμηση» της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου, συνεχίζοντας την ψευτοαντιπολίτευση που ασκεί στην κυβέρνηση, απόρροια της πλήρους πολιτικής ταύτισης του κόμματός του με τη ΝΔ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις διαχειριστικές της ικανότητες, επιχειρώντας συγχρόνως να εγκωμιάσει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας: «Η χώρα βρίσκεται πιο πίσω από εκεί που ήμασταν πριν από ένα χρόνο».

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αυτός «έχει χαρακτηριστεί από ασυνέπεια και αναξιοπιστία». Δεν είναι απλώς ότι δεν έγιναν όσα υποσχέθηκαν, είπε ο ίδιος, «αλλά ότι η χώρα πήγε προς τα πίσω στην οικονομία, στους θεσμούς, στο κύρος της διεθνώς, με αποτέλεσμα, βεβαίως, να βρίσκει μπροστά του ο Ελληνας πολίτης και η ελληνική οικογένεια και την ακρίβεια, και το φάσμα της ανεργίας και, βεβαίως, την έλλειψη μιας αναπτυξιακής πορείας». Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι όπως είπε «αισθάνονται τον εμπαιγμό».

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης συζητήθηκε και η εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου, του νέου 20μελούς οργάνου που θα διαδεχτεί το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και το οποίο, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου, θα αναδειχτεί την Τετάρτη 16 Μάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) δε θα συμμετέχουν στο συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αφού ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δε θέλει το κόμμα να ταυτιστεί με την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινίσει αν θα κατεβάσει πρόταση για τη σύνθεση του ΠΣ και για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι θα επιδιώξει την «ανανέωση» των κορυφαίων οργάνων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει πρόταση για το κορυφαίο όργανο, αφού οι συσχετισμοί στο Εθνικό Συμβούλιο δεν τους εξασφαλίζουν την... ανανέωση που επιδιώκει στα πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ