Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Επίσημη πρώτη» στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Σε εφαρμογή μπαίνει για πρώτη φορά το «ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης», καθώς Ελληνας πολίτης εκδίδεται σε κοινοτική χώρα ακόμα και όταν είναι απλά ύποπτος και δεν έχει ασκηθεί στην Ελλάδα σε βάρος του ποινική δίωξη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την έκδοση στην Ισπανία 58χρονου Ελληνα ιερέα, που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικα παιδιά, στη Βαρκελώνη, κατά τη διετία 2001 - 2002. Στο διάστημα αυτό ο ιερέας, που αρνείται τις κατηγορίες, παρέδιδε μαθήματα Ελληνικών στα παιδιά αυτά.

Είχε προηγηθεί αίτημα των δικαστικών ισπανικών αρχών για την έκδοση του ιερέα, εναντίον του οποίου είχε υποβληθεί μήνυση μητέρας για ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

Ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται ότι και οι απλοί ύποπτοι παραδίδονται σε άλλες κοινοτικές χώρες, για να απολογηθούν και να δικαστούν, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες ο νόμος 3251/04, στον οποίο ενσωματώθηκε ο τρομονόμος Νο 2 και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η κυβέρνηση ανοίγει πλέον τους «ασκούς του Αιόλου», για να παραδίδεται σε ξένες αρχές κάθε Ελληνας πολίτης που θεωρείται ύποπτος. Ενώ η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «πιλότο» για την τύχη κάθε άλλου ύποπτου που θα ζητείται από κοινοτική χώρα. Αυτονόητο είναι ότι ο εν λόγω ιερέας σε περίπτωση που έχει διαπράξει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται θα πρέπει να τιμωρηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ