Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τουριστική διπλωματία...

Μετά την ...εισβολή του Δ. Αβραμόπουλου στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, το Χόλιγουντ, τώρα ανοίγεται ένα ακόμη λαμπρό πεδίο δόξας για τον υπουργό Τουρισμού. Η χορηγία του ΕΟΤ, προκειμένου να πάει η ελληνική αποστολή στο Κίεβο για το ...εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός που ακούει στο όνομα Γιουροβίζιον, δίνει μιαν ακόμη ευκαιρία στον Δ. Αβραμόπουλο να μιλήσει για το σημαντικό τομέα της ευθύνης του, «τη βαριά βιομηχανία» της χώρας, όπως συχνά επαναλαμβάνει αυτός και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Από την άλλη, πιο σοβαροί οι επιχειρηματίες του τουρισμού επαναλαμβάνουν συχνά ότι είναι καιρός η κυβέρνηση να προχωρήσει στο «διά ταύτα». Νέες επιχορηγήσεις, νέες χωροταξικές ρυθμίσεις, νέες φορολογικές απαλλαγές. Και όταν λένε νέες, εννοούν πιο νέες και ακόμη μεγαλύτερες κι από αυτές που προβλέπονται στον πρόσφατο «αναπτυξιακό» νόμο, στον φορολογικό και μέσα από την αναθεώρηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας».

Τελικά, βέβαια, το όλο σχήμα φαίνεται να δουλεύει καλά. Η κυβέρνηση ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο συνολικά και μέσα σ' αυτό και το τουριστικό, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος επιδίδεται στην ...τουριστική διπλωματία, ενισχύοντας το ...κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Οσο για τους Ελληνες εργαζόμενους στον τουρισμό και τους όλο και πιο στερημένους από διακοπές εργαζόμενους γενικώς, άμα θέλουν να ζήσουν, ας πάρουν κανένα δάνειο....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ