Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του αλβανικού κόμματος ΚΕΑΔ

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Ορέστη Κολοζώφ μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ηλία Λέγγερη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του αλβανικού κόμματος ΚΕΑΔ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Αλβανία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα εκεί, καθώς και για τις σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Ορέστης Κολοζώφ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δυο χωρών και σε μια σειρά ζητήματα που έχουν προκύψει ειδικά από την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων σε σχέση με την ελληνική μειονότητα, αλλά και τις συνθήκες εργασίας των Αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα και τόνισε πως η πολιτική του ΚΚΕ θεωρεί ότι οι μειονότητες πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα μέσα στην επικράτεια κάθε κράτους και να αποτελούν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Στη βάση αυτή, κατέληξε ο Ορέστης Κολοζώφ, οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας πρέπει να στηρίζονται στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, της ισοτιμίας, του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων κάθε κράτους. Αρχές που αν στην πράξη τηρηθούν μπορούν να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα κατανόησης ανάμεσα στα βαλκανικά κράτη και τους λαούς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ