Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να δώσουμε μαχητικό «παρών»
  • Την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις και συλλαλητήρια σ' όλη την Ελλάδα

Στιγμιότυπο από Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Στιγμιότυπο από Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Κάλεσμα για την αντιπολεμική συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

«Συμπληρώνονται, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, δυο χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από ΕΕ και ΝΑΤΟ στο Ιράκ και έξι χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο.

Δυο χρόνια κατοχής του Ιράκ, καταλήστευσης του πλούτου και του μόχθου του ιρακινού λαού, αλλά και δυο χρόνια μεγαλειώδους αντίστασης. Οι απώλειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους καθημερινά αυξάνονται.

Οι πρόσφατες Σύνοδοι Κορυφής του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ - ΕΕ που έγιναν στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι - παραμερίζοντας τις διαφορές τους με τις ΗΠΑ για τη μοιρασιά των κερδών από τις μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ τις νομιμοποίησαν, εγκαινιάζοντας το δόγμα του προληπτικού πολέμου στο Ιράκ και ετοιμάζονται να δράσουν από κοινού ενάντια στον ηρωικό λαό της Κούβας, της Συρίας, του Ιράν, της Β. Κορέας και άλλων χωρών που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ελληνική εμπλοκή: «Στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε και η χώρα μας. Πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ συμφώνησε σε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ενισχύει την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει Ιρακινούς Κουίσλινγκ, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στον ιρακινό λαό. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μεγάλες.

Εντείνεται ο αυταρχισμός, δυναμώνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, καθώς οι ΗΠΑ, ΕΕ χτίζουν ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος».

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ τονίζεται: «Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική.

Γι' αυτό, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη τιμά φέτος τα 50 χρόνια της παρουσίας και της δράσης της, κλιμακώνει τους αγώνες ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ»

  • Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
  • Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.
  • Για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
  • Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
  • Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
  • Για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.
  • Για να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς «προστάτες» που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.
  • ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • ΟΛΟΙ 18 ΜΑΡΤΗ 2005 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
  • Τετάρτη, 16 Μάρτη:

- ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

  • Παρασκευή 18 Μάρτη:

Οι φιλειρηνικές - αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εκτός από τη συγκέντρωση της Αθήνας, την Παρασκευή 18 Μάρτη, έχουν προγραμματίσει και τις παρακάτω συγκεντρώσεις - πορείες:

- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

- ΚΑΒΑΛΑ, στις 7 μ.μ., το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, στις 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

- ΚΑΛΑΜΑΤΑ, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

- ΠΑΤΡΑ, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

- ΠΥΡΓΟ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.

- ΚΟΡΙΝΘΟ, στις 6.30 μ.μ., στα Περιβολάκια.

- ΤΡΙΠΟΛΗ, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

- ΝΑΥΠΛΙΟ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

- ΣΠΑΡΤΗ, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

- ΖΑΚΥΝΘΟ, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

- ΠΡΕΒΕΖΑ, στις 7 μ.μ., στο Θεοφάνειο.

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία των Λιονταριών.

  • Σάββατο, 19 Μάρτη:

- ΤΡΙΚΑΛΑ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

  • Κυριακή, 20 Μάρτη:

- ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας.

  • Τετάρτη, 23 Μάρτη

- ΛΑΡΙΣΑ, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στην Αθήνα

Για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή της πρωτεύουσας προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου, αύριο Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., πραγματοποιεί σύσκεψη τα γραφεία της (Ειρήνης - Βάλτου και Παπάγου 31) για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη. Επίσης, προωθείται ο συντονισμός με τις όμορες Επιτροπές Ειρήνης Δάφνης και Ηλιούπολης.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Καματερού, αύριο Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 6 μ.μ., καλεί στο 1ο ΚΑΠΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (Β.Γεωργίου 40) σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς της πόλης για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Αμπελοκήπων και Πολυγώνου - Γκύζη, αύριο Τετάρτη 9 Μάρτη στις 7 μ.μ. διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση στο «Σπίτι της ΕΠΟΝ» (Δουκ. Πλακεντίας 3), με θέμα «Εξελίξεις - νέοι ιμπεριαλιστικού σχεδιασμοί -επεμβάσεις, δραστηριότητες του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, το συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ στις 18 Μάρτη».

Στη Λάρισα

Τη Τετάρτη, 16 Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διεθνείς Εξελίξεις». Εισηγητές θα είναι ο Δ. Αλευρομάγειρος, στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος θα μιλήσει για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Β. Φίλιας, καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην πρύτανης Πάντειου Πανεπιστημίου που θα μιλήσει για τα δύο χρόνια μετά την επέμβαση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ