Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Με επιτυχία η 15η Ειρηνοδρομία

Ετοιμοι οι ειρηνοδρόμοι για τον αγώνα
Ετοιμοι οι ειρηνοδρόμοι για τον αγώνα
Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων δέκα χρόνων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί, η 15η Ειρηνοδρομία - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Μίμης Σεϊτανίδης», που διοργάνωσαν ο Δήμος Νίκαιας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς (ΕΕΔΥΕ) και μαζικούς φορείς της πόλης. Η Ειρηνοδρομία έγινε στο πλαίσιο του γιορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ.

Στις 10 π.μ. μικροί και μεγάλοι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης από όπου ξεκίνησε και έγινε ο τερματισμός. Ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Μπενετάτος, αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης που σήμερα λείπουν και «τους θεωρούμε συνοδοιπόρους».

Για την πόλη της Νίκαιας αυτοί οι συνοδοιπόροι είναι ο Μιχ. Ζεϊμπέκογλου, ο Απ. Χαλβατζάρας, ο Απ. Σαράντης. «Μόνο αν θυμόμαστε αυτούς που έφυγαν, θα έχουμε παρόν και μέλλον», τόνισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Στάθης Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Παμπειραϊκής Επιτροπής για της Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να αντιταχτούν στο σημερινό κλίμα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και στη ζωή που θέλει να μας κάνει μαλθακούς και να μην αντιστεκόμαστε». Η συμμετοχή σ' αυτές τις εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία, είπε, να δυναμώσει το κίνημα ειρήνης σε όλο τον Πειραιά. Το σύνθημα «ποτέ πια φασισμός» είναι επίκαιρο και πρέπει να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε το φασισμό και να δυναμώσουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 18 του Μάρτη.

Στην ειρηνοδρομία παραβρέθηκε και η Βέρα Νικολαΐδου, πρώην δήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν οι φορείς: Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ), ΟΦΟΝ, Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, Γυμναστικός Σύλλογος «Ο Λούης», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, Σύλλογος Κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η Μέριμνα», ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο Φοίνιξ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά, Μουσικός Ομιλος Νίκαιας, ΑΟ Χαλκηδών Νήαρ Ηστ, ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας, Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΑΟ Ιωνικού Νίκαιας, ΤΕ Προσκόπων Νίκαιας - Κορυδαλλού, Ενωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού, Ενωση Μαγνησίας Μ. Ασίας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ