Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προσοχή» στη μειονότητα

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του κόμματος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

H συστηματοποίηση των διαβουλεύσεων για το «τελικό» καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, υποχρεώνει την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Μέσα στο κλίμα αυτό, πραγματοποιεί τις επαφές του στην Αθήνα ο Βεγγέλης Ντούλε, πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ).

Χτες ο Β. Ντούλε συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης τόσο για την κατάσταση της ομογένειας στην Αλβανία όσο και για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

«Αλλωστε και η Ευρωπαϊκή Ενωση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γι' αυτές τις εκλογές, η διεξαγωγή των οποίων αποτελεί κριτήριο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας την ανάγκη για ομοψυχία στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας.

Από την πλευρά του ο Β. Ντούλες εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και τόνισε ότι το κόμμα του και μπορεί και πρέπει να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «η υπόθεση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κατ' αρχήν εσωτερική υπόθεση της Αλβανίας».

Νωρίτερα ο Β. Ντούλες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα των Ελλήνων της Αλβανίας.

Ο Β. Ντούλες αύριο, Τετάρτη,θα συναντήσει το βουλευτή του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ και θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ