Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απώλεια για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με βαθιά θλίψη μάθαμε την απώλεια της Προέδρου του Κόμματός σας, συντρόφισσας Γκλάντις Μαρίν. Ο πρόωρος θάνατός της προκάλεσε πόνο και πένθος σε όλους μας.

Ο θάνατός της δεν αποτελεί απώλεια μόνο για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής και το λαϊκό κίνημα της χώρας σας, αλλά και για όλο το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η συντρόφισσα Γκλάντις Μαρίν υπήρξε ένα σύμβολο του αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη φασιστική δικτατορία του Πινοτσέτ. Βίωσε η ίδια τα δεινά της δικτατορίας ως κομμουνίστρια, δημοκράτισσα, ως νέα γυναίκα και μητέρα. Εδωσε όλες τις δυνάμεις της στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, αγωνιζόμενη με αισιοδοξία και αφοσίωση μέχρι το τέλος της ζωής της για τα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην ηγεσία, τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚ Χιλής, στην οικογένεια και τους συγγενείς της αγαπημένης μας συντρόφισσας. Η κληρονομιά που μας άφησε και το μαχητικό της πνεύμα θα είναι παρών και θα μας συνοδεύει στους αγώνες μας για τη δικαίωση των λαϊκών προσδοκιών, για την "Επιστροφή στην Ελπίδα" για όλους τους λαούς.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αλέκα Παπαρήγα

Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ