Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ δε συμμετέχει στη λεγόμενη «εθνική επιτροπή»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, και ο βουλευτής Ν. Γκατζής συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Πολιτισμού

Τη θέση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει στην «Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004» επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια χτεσινής συνάντησής της με τον υπουργό Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλο, που έγινε μετά από πρόσκληση του δεύτερου, προκειμένου να ενημερώσει το ΚΚΕ για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Γκατζής.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε στον υπουργό Πολιτισμού την προηγούμενη απόφαση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004. Και αυτό γιατί η συμμετοχή του δεν έχει να δώσει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που είναι γενική η διαφωνία του ΚΚΕ, ως προς το χαρακτήρα των Αγώνων και το ρόλο που έχει παίξει αυτή η Επιτροπή, που είναι ρόλος στήριξης.

Επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε στον Θ. Πάγκαλο ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθεί το θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες» στα πλαίσια της Βουλής και στα κοινωνικά κινήματα και θα παρεμβαίνει με θέσεις και ανάλογες τοποθετήσεις, που θα επιδίδει στη Βουλή και στο υπουργείο Πολιτισμού. Θα φροντίζει για την ουσιαστική ενημέρωσή του ώστε τεκμηριωμένα να στηρίζει τις απόψεις του. Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα, ζήτησε τον αναθεωρημένο οικονομικό προϋπολογισμό και τη συμφωνία για το μάρκετινγκ που έχει συναφθεί ανάμεσα στην «Αθήνα 2004» και τη ΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβρη του 1998, με επιστολή της προς τον τότε υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είχε ενημερώσει ότι το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στην «Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το οργανωτικό σχήμα που καθοριζόταν τότε από το νομοσχέδιο, το οποίο αργότερα έγινε νόμος, «δεν εγγυάται τη διαφάνεια και το φιλολαϊκό προσανατολισμό του όλου εγχειρήματος». Ανέφερε επίσης ότι το ίδιο νομοσχέδιο «προτείνει μια χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες συμμετοχή κομμάτων και φορέων για τη δημιουργία μιας εικόνας συναίνεσης, συνευθύνης και υψηλής εποπτείας και ελέγχου, ενώ στην ουσία πρόκειται για συγκέντρωση εξουσιών στην κυβέρνηση» και υπογράμμιζε: «Εξάλλου, η μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα μπουν οι αναγκαίοι φραγμοί στην εμπορευματοποίηση, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συμβάλουν στην αναβάθμιση και εξυγίανση του αθλητισμού στη χώρα μας, ότι δε θα υπάρξει παραπέρα υποβάθμιση του λεκανοπεδίου της Αττικής και μια νέα πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του λαού». Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ είχε ενημερώσει τότε ότι δε θα συμμετάσχει στην «Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΚΕ: ΟΧΙ στις παρεμβάσεις ξένων και στο υπέρογκο κόστος(2004-04-27 00:00:00.0)
Πρόσχημα για ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής η Ολυμπιάδα(2001-12-14 00:00:00.0)
Δυσβάσταχτο το κόστος της «νέας ΟΝΕ»(2000-05-19 00:00:00.0)
Ενημέρωση του υπ. Πολιτισμού στο ΚΚΕ(1997-12-20 00:00:00.0)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ επιχειρηματίες και κομπιναδόροι(1997-09-10 00:00:00.0)
Αλλο πρωταθλητισμός κι άλλο λαϊκός αθλητισμός(1997-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ