Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εγκλημα εκ προμελέτης

Ενα χρόνο μετά την γκανγκστερική επιδρομή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, το αμερικανικό περιοδικό «Νιούσγουικ» έρχεται και αποκαλύπτει τώρα με ντοκουμέντα όλα τα ψεύδη που χρησιμοποίησαν οι επιδρομείς, για να αποκοιμίσουν την παγκόσμια κοινή γνώση και να παρουσιάσουν το πειρατικό ρεσάλτο τους ως «ανθρωπιστική επιχείρηση». Το περιοδικό, που «έβαλε πλάτες» τότε στην άθλια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών, δείχνει σαν να θέλει να αποσείσει πλέον τις ευθύνες του και πληροφορεί τους αναγνώστες του ότι: Ουδέποτε υπήρξε εθνοκάθαρση των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο από τις σερβικές δυνάμεις και η δήθεν σφαγή δεκάδων αλβανοφώνων στο Ράτσακ, που προβλήθηκε κατά κόρον από τις δυτικές τηλεοράσεις, ήταν σκηνοθετημένη. Η διάσκεψη στο Ραμπουγέ επίσης δε ναυάγησε εξαιτίας της αδιαλλαξίας του Μιλόσεβιτς, αλλά τορπιλίστηκε από την Ολμπράιτ και τον Χόλμπρουκ για να δοθεί το έναυσμα της επιδρομής. Ετσι, στις 24 του Μάρτη 1999 αρχίζουν οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες των αμάχων, που ήταν όλες σκόπιμες και όχι «εκ λάθους», όπως ανακοίνωνε ο απεχθής εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σι.

Ολα αυτά τα γεγονότα, βέβαια, είναι γνωστά σ' εμάς, γιατί οι Ελληνες δημοσιογράφοι ήταν οι μόνοι που δε δολοφόνησαν την αλήθεια κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επιδρομής των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία. Πλην, φυσικά, των «Λακεδαιμονίων». Εκείνων, δηλαδή, των ελαχίστων κονδυλοφόρων, που εκτελούσαν «διατεταγμένη υπηρεσία» και αναπαρήγαν στις στήλες τους τα φοβερά ψεύδη των δολοφόνων. Ας σκύψουν λοιπόν τώρα το κεφάλι αυτοί οι ελάχιστοι «επίορκοι» του επαγγέλματός μας, αν τους απόμεινε κόκκος ντροπής. Ας σκύψουν το κεφάλι τώρα που οι αποκαλύψεις για τη βρώμικη επιχείρηση του ΝΑΤΟ προέρχονται από το «υπεράνω υποψίας» περιοδικό του «Νιούσγουικ» και όχι από τους «κόκκινους», όπως χαρακτήριζαν, τότε, τον Τσόμσκι και τον Πίντερ, που καταγγέλλανε ως ανήθικη τη ΝΑΤΟική επέμβαση.

Αλλά και οι αισχροί ιθύνοντες των αμερικανικών υπηρεσιών, που σύνταξαν την πρόσφατη έκθεση για την τρομοκρατία, τι έχουν να πουν; Τρομοκράτης είναι ο ελληνικός λαός που διαδήλωνε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας κατά του πολέμου, ή αυτοί είναι τρομοκράτες που δε δίστασαν να ρίξουν σκοπίμως φονικές βόμβες ακόμη και σε βρεφικούς σταθμούς; Ε, πάει πολύ, νομίζω, «να ομιλούν οι πόρνες για ηθική»!

«Εξ οικείων τα βέλη», λοιπόν, για την γκανγκστερική επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, την οποία ευλόγησαν και βοήθησαν ασμένως και οι δικοί μας κολαούζοι. Και ναι μεν οι αποκαλύψεις του «Νιούσγουικ» βγάζουν τη μάσκα του «ανθρωπισμού» από όσους καταπάτησαν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα, αλλά δεν πρέπει να δούμε αυτό το «ξεμπρόστιασμα» που κάνει όψιμα το περιοδικό ως μια κρίση ειλικρίνειάς του. Οπως σκοπίμως το έντυπο αυτό συσκότισε την αλήθεια, κατά τη διάρκεια του πολέμου, έτσι σκόπιμα και τώρα προβαίνει στις αποκαλύψεις. Η δημοσιογραφική του καμπάνια είναι ενταγμένη σαφώς σε κάποιους νέους σχεδιασμούς των αμερικανικών κέντρων εξουσίας για την περιοχή μας. Κάποιους ή κάτι εξυπηρετούν όσα έρχεται να δημοσιεύσει τώρα το περιοδικό, όσο και αν αυτή η άποψη μοιάζει «εκ πρώτης όψεως» οξύμωρη.

Στο σκοτεινό κόσμο του ιμπεριαλισμού τίποτε δεν είναι τυχαίο, ούτε δίνονται ποτέ περιθώρια να ακουστούν αλήθειες που δεν τον εξυπηρετούν. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν έχουν τελειώσει με τα Βαλκάνια. Πολλά θα δουν τα μάτια μας ακόμη στην περιοχή και ας είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στα μαύρα σχέδια των σύγχρονων κουρσάρων.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ