Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση στο Χαϊδάρι

Ασεβής προσπάθεια οικειοποίησης απ' τον δήμαρχο

 Η Χ. Σουκατζίδη μπροστά στο «Μπλοκ 15»
Η Χ. Σουκατζίδη μπροστά στο «Μπλοκ 15»
Η εκδήλωση για τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή συνοδεύτηκε απ' την ασέβεια του δημάρχου Χαϊδαρίου Κ. Ντηνιακού, καθώς το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποίησε την εκδήλωση, όχι μόνο χωρίς να ζητήσει τη συμβολή του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, αλλά και χωρίς να τους επιτρέψει να μιλήσουν σε αυτήν.

Ωστόσο, όμως, στο προσκλητήριο των νεκρών έξω από το «Μπλοκ 15», οι κομμουνιστές ήταν και θα είναι παρόντες, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Με το προσκλητήριο των νεκρών, ένωσαν τη φωνής τους οι κάτοικοι, αγωνιστές, μικροί και μεγάλοι, απαίτησαν για ακόμα μία φορά να αποδοθεί ο χώρος στο λαό της περιοχής και να χτιστεί μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Κι όταν ο δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του, η απάντηση ήρθε από τους παραβρισκόμενους: «Οχτώ δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία!»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια η Χαρά Σουκατζίδη εκ μέρους των οικογενειών των εκτελεσθέντων, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ και του Παραρτήματος του Χαϊδαρίου, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, οι βουλευτές Θ. Ασκητής και Π. Παναγιωτόπουλοςκ.ά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ξεκίνησε λαμπαδηδρομία από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου μέχρι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ